Összeütközött két vonat szerda hajnalban Hajdú-Bihar vármegyében. A mozdonyvezetők és az utasok is megsérültek, jelenleg szünetel a vasúti forgalom Biharkeresztesnél.

Összeütközött két vonat

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon baleset történt szerdán hajnali 4:20-kor. Egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és nekiütközött az állomáson várakozó Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megsérültek az utasok

Mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó 5 utasból 4-en sérült szenvedtek, őket a mentők ellátják. A vasúttársaság mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Pótlóbuszok járnak

A vonatforgalom szünetel Püspökladány és Berettyóújfalu között a helyszínelés ideje alatt, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Brassó felől a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406) utasait Berettyóújfalutól pótlóbusz szállítja Püspökladányig. Az arra utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak. A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

Változik a menetrend

A MÁV nemrég közölte, hogy  Brassóból a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406) utasait csak Biharkeresztesig közlekedett.

Másik vonattal tudnak utazni

Az utasokagt egy másik vonattal (6429) Berettyóújfaluig, onnan Püspökladányig pedig pótlóbusszal szállítják el. Püspökladánytól alkalmas vonattal utazhatnak a Keleti pályaudvarig. A nemzetközi jegyeiket elfogadják a főváros felé közlekedő vonatokon.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Baleset Biatorbágynál

Idén júliusban, Biatorbágy és Herceghalom között  ütközött össze két tehervonat. Több vagon is kisiklott. A baleset után jelentős vasúti korlátozást vezettek be, több napig szünetelt a vasúti közlekedés. Nemcsak a szerelvény, hanem a sínek is megsérültek.

Vasúti baleset Biatorbágy és Herceghalom között

Biatorbágy, 2022. július 10. Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban. A balesetben több kocsi is kisiklott; a két település között nem közlekednek a vonatok. MTI/Mihádák Zoltán

Baleset Budapesten

Tehervonat ütközött álló tehervonatnak 2020 októberében, Budapesten,  az összekötő vasúti híd és a Ferencváros állomás közötti pályaszakaszon, emiatt szünetelt a vasúti forgalom Ferencváros és Kelenföld között.

Senki sem sérült

A balesetben két teherkocsi kisiklott, személyi sérülés nem történt. Mindkét tehervonatot magántársaság közlekedtette. A vasúti közlekedés itt is napokig szünetelt.

Vonatbaleset Budapeten

Forrás: MÁV

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MÁVinform