Oszló holttestet találtak Budapest 17. kerületében, a Nógrádkövesd utcában.

Ezt lehet tudni eddig

Egy 50 és 70 év közötti férfi holtteste került elő pár nappal ezelőtt. A BRFK kommunikációs osztálya az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja gyanúja, s a rendőrség közigazgatási eljárásban, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábbi eset

Október elején írtunk arról, hogy az ukrán rendszámú gépjármű sofőrje rosszullét miatt húzódott le a pihenőbe az M3-ason Nyíregyháza felé, ahol természetes halállal hunyt el. Az Országos Mentőszolgálat az eset kapcsán közölte: az esetnél egy középkorú férfi halálának tényét állapították meg. Egyúttal jelezték: a körülmények tisztázása a hatóságok feladata.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Korábbi eset

Ahogy korábban írtunk róla, a helyszínről származó információk szerint összesen 10 jármű volt érintett a balesetben, több ütközés is történt egymás után. A heol.hu hírportál úgy tudja, a karambolban elhunyt utas kirepült a járműből, valószínűleg nem volt bekötve. A súlyos sérülteket mentőhelikopter szállította el, egy ember életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Elkerülhető lett volna

Az esetről az MKIF Zrt. – Az ország útja adott ki most tájékoztatást a közösségi oldalán, posztjukban arról írnak, a tragédia feltehetően elkerülhető lett volna. „Sokat vívódtunk az elmúlt két hétben, hogy a következő videót közzé tegyük-e. Halálos balesetről készült felvételt, kegyeleti okokból soha nem adunk közre” – kezdik a posztot.

Odafigyelés a lényeg

„De az, ami szeptember 3-án az M3-on történt, nem hagyott nyugodni minket. Az a halálos baleset ugyanis, – a felvételek alapján – odafigyeléssel elkerülhető lett volna” – olvasható a bejegyzésben, ami így folytatódik:

Figyelemfelhívás

„Azért, hogy felhívjuk a figyelmet és így később esetleg megmentsük mások életét, arra sarkalt bennünket, hogy tiszteletben tartva az elhunyt emlékét és a család gyászát, de tájékoztassuk a közvéleményt. A baleset előtti pillanatokat megmutatjuk, de a balesetet magát már nem. Ott, kegyeleti okokból, megállítjuk a videót.”

Esett az eső

„A felvételen látszik, hogy esik az eső, a forgalom erős, sokan nem tartják a követési távolságot. Van, aki automata világítással közlekedik, így ilyenkor hátrafelé csak a féklámpa fénye világít. A videó tanulsága szerint többen is egyszerűen nem az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekednek. Úgy váltanak sávot, hogy nem várják meg, míg ezt biztonságosan meg tudják tenni – ezzel váratlan fékezésre kényszerítenek másokat.”

Fantomdugó

„Emiatt és a kis követési távolság, valamint a nagyobb sebesség miatt úgynevezett fantomdugó alakul ki, miután többen fékezni kényszerülnek. Valós ok nélkül, de megáll a sor. Az álló kocsisort néhányan ki tudják kerülni – az utolsó pillanatban.”

Veszélyes helyzetek

„Már itt is több balesetveszélyes helyzet alakul ki, míg végül valaki belemegy az egyik álló autóba. Koccannak. Az így kialakult forgalmi helyzetbe érkezik egy terepjáró, amely végül nem tud megállni és négy másik autót összetör. De ezt már nem mutatjuk” – írják a poszban.

A tanulság

Na, de mi ebből a tanulság? Egyfelől, hogy a baj akár egy pillanat alatt is megtörténhet. Továbbá fontos, hogy mindig a látási viszonyoknak megfelelően vezessünk, tartsuk be a követési távolságot, ha nedves az út, legyünk még elővigyázatosabbak, az automata fényszóró helyett, kapcsoljunk rendes világítást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció