Első fokon öt év börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt férfit, aki két nőt fenyegetett késsel az 52-es villamoson azért, mert egymás kezét fogták. Írásunk végén mutatjuk a balhéról készült videót!

Balhé az 52-es járaton

Az ítélet szerint a férfi 2021 szeptemberében az 52-es villamoson két nőt – vélt szexuális irányultságuk miatt – szidalmazni kezdett, és megölésükkel fenyegette őket. Egy bicskával többször is szúró mozdulatot tett feléjük. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beavatkozott a villamos vezetője is

A villamos vezetője felszólította a férfit, hogy fejezze be a cselekményt, ám ő a vezetőt is kérdőre vonta, majd folytatta a két nő inzultálását, és kitartott amellett, hogy mindkettőjüket megöli.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A helyzet magaslatán

A villamosvezető a végállomáson a férfit leszállította a járműről, míg a két nőt egy helyiségbe kísérte. A helyszínről előbb eltávozó, majd oda visszatérő férfit a rendőrök elfogták.

Eredetileg erőszak volt a vád

A férfit eredetileg felfegyverkezve elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolta meg az ügyészség. A Pesti Központi Kerületi Bíróság álláspontja szerint a férfi bűncselekménye akár emberölés előkészülete is lehetett, ezért az ügyet a Fővárosi Törvényszékre tette át.

„Csak” fenyegette a nőket

A Fővárosi Törvényszék végül azt állapította meg, hogy a férfi a két nőt nem akarta megölni, őket nemi identitásuk, szexuális irányultságuk miatt fenyegette.

„Orbán Viktor is hasonlóan gondolkodik”

A támadó a bíróságon azt mondta, Magyarország még nem tart ott, hogy egynemű párok ilyesmit csináljanak. Arra is hivatkozott, hogy szerinte Orbán Viktor is hasonlóan gondolkodik.

Öt évet kapott

A törvényszék a férfit öt év börtönbüntetésre ítélte, és fenntartotta letartóztatását – írta közleményében az Ügyészség.

Folytatódik az ügy

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbezett, így az ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a videó a balhéról

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Kiemelt kép: balhé az 52-es villamoson. Fotó: Magyarország Ügyészsége