Jön a jó idő egyre többen nézegetik az idei legnépszerűbb kerti bútortrendeket. A kertbe kilépve fontolgatjuk a felújítást a régi bútorok lecserélését. Olyan új kerti bútort keressünk, ami életre kelti a teret, és feldobja a nyári napokat és estéket. Akár egy rattan nyugágyon dőlünk hátra, vagy a sarokkanapén olvasgatunk, kétségtelen, hogy élvezettel tölthetjük el a kertben az időt. Ha olyan kertet tervezünk létrehozni, ahol több időt szeretnénk eltölteni, akkor kényelmes ugyanakkor időjárásálló kerti dolgokra van szükség. Sok függ attól, hogy mennyi helyünk van, mennyit szánunk rá, mert számos lehetőség közül választhatunk. Jó hír, hogy szinte bármilyen méretű kerthez létezik kreatív, megfizethető megoldás.

Mindez csak egy kerti bútor-hype?

Valamikor az volt a lényeg, hogy megfizethető bútorokat szerezzünk be, letegyük a teraszra, és a legjobbat reméljük tőlük. Jelenleg rengeteg választási lehetőség van köszönhetően az online boltok kínálatának, és valóban a kertünk szemszögéből tudunk kiindulni, és abból, hogy mi a tervünk. Idén gondoljuk át, hogyan fogjuk kihasználni ezt a helyet, és milyennek látjuk, nemcsak most, hanem a jövőben is.

Az idei év nagy trendje leginkább az, hogy az emberek szívesebben alakítják ki a terüket, ahelyett, hogy csak kiegészítőként kezelnék a kerti bútorokat. Az, hogy egy kerti sarokkanapé jól illeszkedik-e az Ön számára rendelkezésre álló helyhez, ugyanolyan fontos, mint a választott bútor márkája vagy stílusa. 

Kezelje kertjét úgy, mint egy extra szobát

A nagyszerű kert kialakításának trükkje az, hogy úgy kezelje, mintha egy extra szobát hozna létre a házában. A kerti bútor lehet a kiindulópont, és minden más kiegészítő kiválasztása onnan tervezhető.

A mediterrán stílusú kertek 2023-ban is stílusosak, talán azért, mert korábban a pandémia „megtagadta” tőlünk a lehetőséget, hogy külföldre menjünk és nyaraljunk, mint korábban. Az ilyen területeken a rattan és fa bútorok tökéletes választást jelentenek, mivel természetesebbnek tűnnek. Amennyiben a kissé letisztultabb vonalakat és a skandináv stílust kedveli, az olyan anyagok, mint az alumínium és a palaszürke színek, fantasztikusan néznek ki és biztos, hogy kibírnak minden időjárási helyzetet.

A kerti bútorok különlegessé teszik a kertünket

2023-ban a kerti bútorokkal kapcsolatos döntések meghozatalakor a kényelemnek kell a lista élén állnia. Ügyeljen arra, hogy ne csak legyen elég helye, hanem fektessen be az olyan termékbe, amelyen kellemes ülni, és ahol teljes kényelemben tölthet néhány órát a déli vagy esti napsütésben, eső, vihar esetén nem kell letakarni, nem fújja el az erős szél.

Ha kertjében szabadtéri étkezést fontolgat, manapság rengeteg lehetőség kínálkozik. Az egyik választás a tűzrakó asztal, ami kiválóan alkalmas a szabadtéri étkezéshez. 

A kényelem rendkívül fontos és célszerű odafigyelni, hogy jó minőségű kerti bútorokba fektessünk be, mintsem valami olcsó és nem időtálló kiegészítőt válasszunk.

Rattan kerti bútorok

Ha kimagasló kerti bútoranyagot keres, ez esetben a rattan biztosan mindent visz. Szeretjük, mert természetesnek tűnik, és tökéletesen illeszkedik a kerti környezetbe. Akkor is stílusos, ha van egy télikertje vagy az étkezősarok, ahol összehajtható ajtók vannak, ahol a bútorokat napsütéses napokon a szabadba hozhatja. A rattan természetes vagy mesterséges és számos különböző formájú és méretű szőtt, így szinte minden térben elhelyezhető. Napjainkban a bútorok többsége műgyantából készül, ami rendkívül időjárásállóvá és tartóssá teszi. Ez azt jelenti, hogy vonzó lehetőség azok számára, akik sok időt töltenek a szabadban.

Fából készült kerti bútor

A fa egy másik népszerű választás és stílusossá teheti kertjét, bármilyen kialakítású legyen. A legjobb olyan keményfákat választani, mint a cédrus és a teak, amelyek sokkal ellenállóbbak az időjárás viszontagságaival szemben és tartósabbak. Bár ezek a kerti bútorok kicsit drágábbak a hazai online üzletekben, megfelelő kezelés mellett tartósak, illetve, esztétikusak is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.