Magyarország legismertebb lottójátékának április 29-i sorsolásán 2 játékos is sikeresen találta el a nyerőszámokat. A szerencsés nyertesek összesen több mint 4,5 milliárd forintnak örülhetnek.

Ketten is kaszáltak

Fél év halmozódás után, 2023 17. hetén, az Ötöslottón a 7, 13, 28, 47, 58-as számokat megjátszó szelvény tulajdonosainak igazán boldog hétvégéje lehetett, hiszen az április 29-i sorsoláson fejenként 2 308 107 190 forintot nyertek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

90 nap

A szerencsés játékosoknak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkezniük a nemzeti lottótársaságnál. A két telitalálatos mellett 113 négytalálatos született, ők egyenként több mint félmillió forintnak örülhetnek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagynyertes-vonal

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

Valóban a nyertes az?

A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Személyes találkozó

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét.

A kifizetés menete

Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Megtagadhatják a kifizetést

A Szerencsejáték Zrt.-nek meghatározott esetekben lehetősége van arra, hogy megtagadja a nyeremény kifizetését. Példának okán olyan esetben, ha kiskorú személy vett részt a játékban, vagy ha a játékos SMS-ben játszott, de nincs birtokában a játékhoz használt telefonkészülék vagy SIM-kártya, illetve ATM-en keresztüli játék esetén nincs a játékos birtokában a játék feladásához használt bankkártya, írja a Ripost.

Zárolás, lefoglalás

Emellett a társaság abban az esetben sem fizeti ki a nyereményt, ha az adott nyereményigényléssel kapcsolatosan hatósági zárolás vagy lefoglalás áll fenn. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szerencsejáték Zrt.