Az édesanya a lázas kislányáért sietett, amikor lerobbant az autója. Két férfit kért meg, hogy segítsenek rajta.

Lerobbant

Megdöbbentő esetről számolt be a Borsnak Tőzsérné Simon Kitti. A háromgyermekes édesanya hétfőn életveszélybe került Érdligeten, amikor lerobbant az autója egy benzinkúton. Két férfit kért meg, hogy segítsenek betolni az autóját. Ők ki is tolták Kittit a többsávos útra, de miután nem indult be az autó, ott hagyták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lázas lett a kislánya

Még most sem hiszem el azt, ami történt! – kezdte az édesanya. – Nekem három kislányom van, az egyikük autista, aki tőlünk jó messze, egy gyógypedagógiai iskolába jár. Hétfőn dél körül az iskolából riasztottak engem, hogy a kicsikém belázasodott, menjek el érte. Megfogtam a két és féléves, legkisebb lányomat, beültettem az autóba és elindultunk a testvéréért.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tankolnia kellett

Bármennyire sietett Kitti, muszáj volt megállnia egy benzinkúton tankolni. „Útközben be kellett mennem egy benzinkútra, hogy megtankoljam az autót. Gyorsan el is intéztem és mentünk volna tovább, de az autó váratlanul nem indult. Pánikba estem, de rájöttem, hogy a kúton vannak férfiak, akiktől segítséget tudok kérni.”

Segítettek neki

Az édesanya segítséget kért két férfitól, akik kelletlenül ugyan, de végül hajlandónak mutatkoztak a segítségnyújtásra. „Elmondtam nekik, hogy a lázas kislányomért igyekszem és azt is, hogy a másik gyermekem az autóban ül. Arra kértem őket, hogy tolják be az autómat, mert onnantól már megoldom. Mondták, hogy üljek be, engedjem ki a kéziféket, rakjam üresbe.”

Itt történt

A benzinkúttól nem messze egy dupla körforgalom van, ami két sávos. Mellette pedig van egy leterelő út, így Kittiék előtt egy háromsávos út volt.

Nem indult az autó

„Elkezdtek tolni a háromsávos út felé, én pedig kettesbe raktam az autót, vártam a lendületet, hogy felengedjem a kuplungot és beinduljon a kocsi” – meséli az anyuka. „Már ott voltam a forgalomban, amikor éreztem, hogy egyre lassul, majd megáll a kocsi ahelyett, hogy lendületet venne. Ahogy hátra néztem, kiderült, hogy a két férfi nincs sehol, sétálnak vissza a benzinkútra… Ott álltam, miközben hasítottak el mellettem az autók.”

Nagyon megijedt

Halálfélelmem volt, hiszen ki kellett szálljak a forgalmas úton, hátul pedig elkezdett sírni a gyerekem, gondolom, megijedt ettől a helyzettől – eleveníti fel az édesanya. „Hiába próbáltam nyugtatni, ő csak sírt… Ugyanakkor nem maradhattunk ott, hiszen életveszélyben voltunk, tennem kellett valamit. Kiengedtem a kéziféket, üresbe tettem a kuplungot, megfogtam a kormányt és próbáltam tolni az autót. Olyan nehéz volt, hogy alig mozdult meg. Ekkor már elsírtam magam tehetetlenségemben.”

Senki sem segített

Miközben Kitti küzdött a lerobbant autójával, a benzinkútra sorra érkeztek az autósok, de senki sem ment oda neki segíteni.

Nagy nehezen segített valaki

„Többen végignézték, ahogy küzdök az autómmal, de senki sem jött oda. Végül egyetlen férfi sofőr volt az, aki gyorsan lehúzódott és megkérdezte, hogy mi a baj. Elmondtam neki, ő pedig próbált megnyugtatni, majd közölte, hogy segít betolni az autót. Mivel elég nehéz volt, így neki sem sikerült. Ezért idegesen bement a benzinkútra és az ott lévőknek mondta, hogy jöjjön már ki vele valaki segíteni, ne csak bámészkodjanak…”

Hálás

A férfi pár másodperc után megjelent egy segítővel, így ketten már be tudták indítani Kitti autóját. „Annyira önkívületi állapotban voltam, hogy amikor elindult az autó, nem álltam félre, hanem csak kiintettem az ablakon, pedig szerettem volna köszönetet mondani” – mesélte az édesanya. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció