December 16-án lesz 31 éve, hogy elhunyt Tamási Eszter, minden idők egyik legnépszerűbb magyar bemondónője. Lánya fiatal kora ellenére végig az édesanyja mellett állt a legnehezebb pillanatokban is, és életük nagy tragédiájáról vallott.

Egyre gyakrabban fájt a feje

 „Anyukámnak egyre gyakrabban fájt a feje, szédülésre panaszkodott. Hiába ment orvoshoz, akkor még itthon nem volt CT, így pontos diagnózist sem tudtak megállapítani. Németországba utaztunk, és egy ottani klinikán mondták ki, hogy agydaganata van” – árulta el leánya, Krisztina. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erős nő volt

Tamási Eszter – lánya visszaemlékezése szerint –nagyon erős nő volt. Családja körében mindig megpróbált uralkodni az érzelmein, miközben elhatározta, hogy harcolni fog. Bár ez a fajta daganat még napjainkban sem gyógyítható, a neves bemondónő hat évig küzdött ellene.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„A betegség ki fog újulni”

 A televíziós személyiség eleinte sikerrel harcolt a betegség ellen. A műtét után azonban az orvosok megmondták, hogy a betegség ki fog újulni, és a bemondónő két-három évnél nem fog tovább élni. Sajnos, nekik lett igazuk.

Sikeres lány és unoka

Tamási Eszter és lánya annak idején még együtt nyitottak egy gyógynövényboltot, amit Krisztina mára sikeres importcéggé fejlesztett. Eszter nevű lánya pedig egyetemista – áll a Blikk írásában.

1985-ben kezdődött

A közkedvelt bemondónő 1985-ben lett először rosszul, ám csak három, rosszullétekkel és fájdalmakkal teli évvel később tudta meg, mi a baja. A megoldás még ezek után is két évet váratott magára.

„Nem tudtam, mi bajom van”

„Egymást követték a rosszullétek, naponta voltak panaszaim, úgy indultak el a napok, hogy nem tudtam, végre tudom-e hajtani az elképzelt feladatokat akár otthon, akár a munkámban. Elmondhatatlan szenvedés volt fizikailag és lelkileg is, hogy nem tudom, mi bajom van – emlékezett vissza a pár évvel korábban történtekre a videóban Tamási Eszter, aki három év után került olyan szakemberhez, aki meg tudta állapítani, hogy bal keze rendszeres görcseinek, illetve a rosszulléteinek oka az agyban keresendő.

Daganat az agyban

Iszonyú kínokkal megcsináltak egy agyérfestéses komputertomográfiai vizsgálatot, majd meg is lett az eredmény. A sokkoló diagnózis szerint egy mogyoró és dió nagysága közötti daganatot találtak az agy jobb féltekéjében. Eszternek még így is két évet kellett várnia a műtétre.

Nagy volt a tét

„Ekkor már az volt a tét, hogy a bal oldalamra teljesen lebénulok” – magyarázta a bemondó, akinek a szervezete kicsivel több mint egy év múlva, 1991. december 16-án feladta a harcot a betegséggel.

Sokoldalú személyiség

A mezőtúri születésű Tamási Eszter bemondóként és műsorvezetőként is dolgozott a tévénél. Vezette többek között a Híradót, a Táncdalfesztivált, a Kodály énekversenyt és az Iskolatelevíziót is. 1971-ben indult az Önök kérték című kívánságműsor, melynek 1990-ig a műsorvezetője volt. Sokoldalúságát szórakoztató szilveszteri műsorokban is bizonyította. 1965-ben született meg lánya, Krisztina. Fiatalon, 53 évesen hunyt el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tamási Eszter. Forrás: Youtube.com