Tizenhat év után derült ki egy férfiról, hogy Péteriben megölhette az újszülött gyermekét. A rendőrség leporolt egy régi ügyet és a fejlettebb technikának köszönhetően sikerült felgöngyölíteniük az egykori bűncselekmény.

A férfi akkori felesége 2004 szeptemberében a családi házukban szülte meg a babát Péteriben.

A férfi ezt követően becsomagolta, majd kivitte az utcára és elrejtette a lomtalanítás miatt kitett hulladékok közé. A nő szólt a férjének, hogy hívjanak mentőt, de a férfi életveszélyesen megfenyegette őt arra az esetre, ha bárkinek is szólna a gyermek születéséről.

A pici holttestét aznap délelőtt találták meg a péteri szeméttelepen lévő hulladékok között. Az újszülött halála kihűlés, magárahagyottság és ellátatlanság, illetve fulladás miatt következett be.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, hogy a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen a kihallgatása során.

A csecsemőgyilkossággal gyanúsított férfi 10 évtől 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk megfélemlítésének, befolyásolásának veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Kiemelt kép: illusztráció