Sokaknak újdonságként hatott az otthoni munkavégzés lehetősége. Épp ezért a rutintalanságnak köszönhetően sokan még csak most alakították ki a napi rutinjukat. Mit, mikor csináljanak vagy épp hogyan.

Egy érdekes kérdés is felmerülhetett ilyenkor többekben, méghozzá az, hogy össze lehet-e vonni a munkát és egyéb tevékenységet? Tudunk dolgozni útközben is? Járjuk ezt egy kicsit körbe, mert igen érdekes felvetés ez, amiből simán jól is kijöhetünk.

Az mindig jó, ha nem üljük végig a napi 8 órát

Bizonyára te is tudod, hogy az soha sem jó, ha egyhuzamban ülünk több órán keresztül. Akár az irodában dolgozunk, akár otthon, mindig jó hatással van ránk, ha olykor felállunk kicsit és megmozgatjuk magunkat.

A munka közben megejtett, akár csak pár perces nyújtózás, testmozgás, járkálás aranyat ér! Jó hatással van az egészségünkre és a teljesítményünkre is. Egy kis mozgás serkenti a vérkeringésünket, a légzésünkre is jó hatással van, és még a szemeinknek is jót tesz. Legalább addig sem bámuljuk a monitort. De biztos, hogy szükségünk van arra, hogy megszakítsuk a munkát egy kis mozgás miatt?

Az otthoni munkavégzés előnye: miért ne sétálhatnánk egyet munka közben?

Amikor egy hosszúnak ígérkező meetingre kerül sor, akkor mindannyian tudjuk, hogy mi lesz a végén. Mindenki elfárad, alig tud a végéig koncentrálni, egyesek teljesen elvesztik a fonalat és csak várják, hogy vége legyen. Már csak ezért is érdemes kipróbálnunk valami mást, mint a számítógép előtti görnyedést egy ilyen meeting során.

Használjuk ki a home office adta lehetőségeket, és mozduljunk ki ilyenkor a négy fal közül! Keressünk egy olyan helyet, ahol nyugodtan, kevés háttérzajjal el tudunk sétálgatni, így útközben letudhatjuk a meetinget. Sokkal hatékonyabbá tehetjük magunkat ezáltal!

A séta serkenti az agyműködésünket, jó hatással van a koncentrációnkra és a kreativitásunkra is. Emellett persze az általános egészségi állapotunkat is javíthatjuk vele. Mennyi pozitív hatás! És mindezt az otthoni munkavégzésnek köszönhetjük, amibe mindez belefér. Ha te a jelenlegi állásodban nem dolgozhatsz otthonról, a DreamJo.bs oldalán találsz szerethető céget, ahol van home office lehetőség is!

Akkor tehát tudunk dolgozni útközben is?

Tudunk, mint azt láthattad az előzőekben. De eddig csak azt néztük meg, hogy egy séta hogyan iktatható be egy meeting mellé. Viszont mi van azokkal a “holtidőkkel”, amikor valamit muszáj megtennünk, de közben még beszélni azért jó lenne.

Ilyen a vezetés például. Ha ügyeket intézünk, vagy ügyfélhez megyünk vagy bárhová, a lényeg, hogy autóban ülünk. Ekkorra már most is nagyon sokan időzítenek hosszúnak ígérkező telefonos beszélgetéseket. Ha te nem teszed, ezzel máris tudsz kicsit dolgozni az időgazdálkodásodon. Mások úgy használják ki ezt az időt, hogy hanganyagokat hallgatnak, ezáltal útközben tudnak tanulni, fejlődni. És mi van a meetingekkel? Ez egyénfüggő, ki kell próbálni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!