Alapítása ötvenedik évfordulóját ünnepelte a Pataki Cukrászda. Érd büszkesége, a környék legnépszerűbb süteményezője fél évszázad elteltével is töretlenül sikeres, és ebben nagy szerepe van annak is, hogy a Pataki-fiúk, Ádám és János továbbvitték és továbbfejlesztették a cukrászdát.

Ha Érd, akkor Pataki

„Gyakran tapasztaltam az ország különböző szegletein: ha Érd nevét kimondom, sokan rávágják: Pataki Cukrászda. Okkal: az elmúlt 50 évben rengetegen fordultak meg ebben a kiváló cukrászdában. A régi időkben ezrek álltak meg egy fagyira a Balatonról jövet-menet” – írta Facebook-bejegyzésében Érd polgármestere, Csőzik László.

Méltán híres „intézmény”

A Pataki János gründolta érdi „intézmény” méltán híres. Az alapító cukrászmestert – aki nemzetközi hírnevet is szerzett: négy évig töltötte be a Cukrászok és Fagylaltkészítők Nemzetközi Szövetségének elnöki tisztségét – mindenki tisztelte és kedvelte a városban.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lenyűgöző bölcsesség

„Nemcsak sikeres vállalkozóként, szaktekintélyként, hanem helyi közéleti személyiségként is nagyra tartottuk. Nekem személy szerint nagyon hiányzik János, egy ideig együtt voltunk alpolgármesterek, sokat tanultam tőle, bölcsessége, megfontoltsága lenyűgözött!” – folytatta posztját Csőzik.

Fél évszázad sikerei

Tekintve, hogy a magyar 20. század igen viszontagságos volt, fantasztikus teljesítmény, hogy egy vállalkozás 50 év elteltével is töretlenül sikeres, s ebben nagy szerepe van annak is, hogy a Pataki-fiúk, Ádám és János továbbvitték és továbbfejlesztették a cukrászdát. János ma is arról beszélt, hogy milyen terveik vannak felújításra – árulta el a város első embere

Liptai Claudia Érdre ment férjhez

A BudaPestkörnyéke.hu írt 2018-ban arról, hogy sztáresküvőt tartottak az agglomerációban! A polgári szertartás Érden volt, ahol csak a legközelebbi családtagok és tanú voltak jelen. Az esküvői tortát pedig a vőlegény személyesen készítette. A közkedvelt műsorvezetőre, Liptai Claudiára egy igazán édes helyen talált rá a szerelem. Cukrászati tanulmányai gyakorlati helyén ismerkedett meg jelenlegi férjével. Liptai Claudia férje a híres érdi Pataki cukrászda egyik tulajdonosa.

A legnépszerűbb süteményező

Pataki Ádám nagyszülei Tápiógyörgyén üzemeltettek egy kis presszót, innen indult a családi vállalkozás. 1973-ban alapította édesapja Érden a Pataki Cukrászdát, amely mai napig a környék legnépszerűbb süteményezője.

Jöhet a negyedik generáció!

Liptai Claudia és Pataki Ádám közös gyereke, Marcell Ádám 2016-ban született és ha annyira rajong majd az édességekért, mint az anyukája és apukája családja, akkor egészen biztosan a híres Pataki család negyedik generációjában is lesz cukrász.

Öt évtizedet ünnepeltek

Öt évtizedet ünnepeltek

Kiemelt kép: 50 éves az érdi Pataki Cukrászda. Fotók: Facebook/Csőzik László