Vádat emelt a Tiszafüredi Járási Ügyészség azzal a kunhegyesi férfival szemben, aki sofőrként 2022 júniusában egy kisbuszban hagyott egy négyéves kislányt.

A gyermek elájult a buszban, pár nap múlva meghalt

A gyermek az órák elteltével felforrósodott járműben eszméletét vesztette és pár nap múlva meghalt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel. Az 57 éves, kunhegyesi férfi ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megbízás szerződés alapján szállította a gyermekeket

A vádirat szerint a férfi megbízási szerződés alapján szállított gyermekeket a környező településekről a tomajmonostorai oktatási intézményekbe.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy naptól védetlen parkolóba hajtott

A vádlott 2022. június 7-én reggel 7 óra 30 perckor Tiszaderzsen vette fel a kislányt az autóbuszra, hogy a tomajmonostorai óvodába vigye. A település általános iskolájánál az ott tanuló gyerekek leszálltak az autóbuszról, de a sofőr ezután nem állt meg az óvoda előtt, hanem a járművel, amelyen akkor már csak a négyéves kislány utazott, egy fedetlen parkolóba hajtott

Nem ellenőrizte, maradt-e valaki még a buszon

A sofőr nyolc óra körül leszállt a csukott ajtókkal és ablakokkal, lezáratlan állapotban hagyott autóbuszról anélkül, hogy előzőleg az utasteret kellő alapossággal átvizsgálta volna, így nem vette észre, hogy a gyerek még az utastérben van

Már 50 Celsius-fokra hevült fel a belső levegő

Az autóbuszban napközben felforrósodott a levegő, a jármű levegőtlenné vált, a zárt térben az óvodás kislány eszméletét vesztette. Amikor 14 óra 45 perc körül rátaláltak a vezető ülés mögötti második üléssoron fekvő gyermekre, az autóbuszban már több mint 50 Celsius-fok volt.

A kislány pár nappal az eset után meghalt

Az autóbuszban eltöltött idő alatt a szélsőséges meleg hőgutát és többszervi elégtelenséget okozott, amelyek következtében a kislány, a szakszerű orvosi ellátás ellenére 2022. június 10-én meghalt

A sofőr azt sem tudta, kit hová kell szállítania

Azt írták, a férfi az utaslista alapján nem győződött meg arról, hogy kit és hova kell szállítania, továbbá a szállítás befejezésekor nem ellenőrizte kellő gondossággal azt, hogy tartózkodik-e még valaki az autóbusz utasterében, ezzel gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki a kiskorú gyermeket, a kislány a mulasztásainak következtében vesztette életét.

Kisbaba az autóban

A tiszaderzsi tragédia előtt egy nappal írtuk meg, hogy autóba rekedt egy 3 hónapos kisfiú, miután a kocsi központi zárja elromlott. A keszthelyi tűzoltók üvegtörő kalapáccsal törték fel a járművet, így tudták kiemelni a 3 hónapos Barnabást.

Magára hagyták a gyereket

2020 őszén a 34 éves férfi és 37 éves felesége három gyermekükkel érkeztek Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre. A szülők az állatpark közelében parkoltak le autójukkal, amelyben a 14 éves lányukat több órára magára hagyták. Az apa a család távozása előtt az elektromosan működő ablakokat felhúzta, az autót központi zárral lezárta.

Egy járókelő értesítette a rendőröket

A rendőrséget egy arra járó értesítette arról, hogy egy tűző napon parkoló, lezárt autóban tartózkodó lány kért tőle segítséget, mert rosszul van, nem kap levegőt. A lány belülről, segítője kívülről próbálta kinyitni az ajtókat, de nem sikerült. Végül a rendőrök emelték ki a lányt az autóból, miután egy civil villáskulccsal betörte az ablakát.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI