Egy megszeppenve bámészkodó őzgidát kattintott mobiljával egy látogató a csömöri temetőben. A poszt alatt többen arról értekeznek, hogy jó-e ha az őzek bejárnak a temetőbe és leeszik a virágokat a sírokról.

„Tényleg nagyon édes, csak amikor a sírról leeszik a virágokat minden nap, akkor nem olyan édes. Sajnos ezzel senki nem foglalkozik pedig ez már másfél éve így van és egyre többen vannak. Szomorú, mert következik a mindenszentek napja és nem hiszem, hogy bárki is örülne annak, ha a kivitt virágja másnap le lenne rágva” – írja egy hozzászóló.

Havonta 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

Egy másik facebookozó arról ír, hogy a temető kapu régen sem volt mindig zárva az őzek pedig másfél éve bejárnak a temetőbe és egyre több állat érkezik.  „Szegény állatok meg vannak zavarodva, vissza kell terelni őket az erdőben és ott kell etetőt kialakítani nem a temetőnél.” – teszi hozzá a posztoló.

Egy másik facebookozó azt kérdezi, hogy, „Zavar bárkit is az őz? Megtámadott valakit? Azért van a temető kertjében, mert ott elvileg béke és nyugalom van. Itt a XVI. kerületben etetik és védik őket.” – azt javasolja, hogy tegyék ezt Csömörön is.

Van olyan facebookozó, aki azt mondja, azért járnak az őzek a temetőbe, mert ott mindig találnak élelmet, leehetik a virágokat a sírokról, mások szerint a nyitott kapu miatt tudnak bejárni a sírkertbe és olyan is van, aki tudni véli, hogy a csömöri temetőben mindig is laktak őzek.

Fotó: Facebook/Zs. Kallai – köszönjük, hogy fotójával segíti mások tájékoztatását