A közösségi közlekedést javasolja a Sziget fesztiválra érkezőknek a Budapesti Közösségi Központ (BKK), mert a rendezvény környékén számos közúti korlátozás van érvényben.

Lezárások a Sziget Fesztivál környékén

A BKK szerdán az MTI-nek küldött közleményében azt írta, augusztus 18-án 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz út Mozaik utca és Auchan behajtó közötti szakaszát, és augusztus 16-áig naponta 14 óra és hajnali 3 óra között lezárják a Mozaik utca és Ángel Sanz Briz út csomópontját, valamint a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd közötti szakaszon. Ebben az időszakban a lezárt alsó rakparti szakaszra a Margit híd felől csak engedéllyel lehet behajtani. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sűrűbb járatok

Az augusztus 10-15. között zajló Sziget fesztivál idején nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a Batthyány tér és Aquincum között a H5-ös (szentendrei) HÉV, nagyobb kapacitású járművel közlekednek a 901-es, a 918-as és a 934-es éjszakai járatok, a 226-os autóbusz pedig augusztus 21-éig nem érinti az Óbudai-szigetet, helyette az Aquincumig közlekedik.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Transzferek a reptérre

Augusztus 14-éig transzferbuszok közlekednek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az Óbudai-szigetre. Augusztus 13-16. között az ellenkező irányban, a Szigetről a reptérre indulnak a transzferjáratok.

HÉV-vel gyorsabb

A BKK továbbá azt is közölte, hogy a Sziget fesztivál helyszíne, az Óbudai-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös (szentendrei) HÉV-vel érhető el, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni. 

Buszjáratok a Sziget Fesztiválra

A Sziget fesztivál megközelíthető a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától, valamint a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő HÉV-megállóhelyéről is.

Karszalaggal ingyenes

Kiemelték, hogy a Budapest Card Sziget Edition karszalagokkal a közösségi közlekedés, valamint a reptéri transzferjárat külön térítési díj nélkül vehető igénybe augusztus 8-16. között.

Hangpróbát tartottak

A Sziget Fesztivált két év után rendezik meg újra. A hangpróbát kedd éjszaka tartották a 3. kerületi polgármester jelenlétében. A zajszintmérésen az engedélyezett határérték alatt szólt a zene.

Operatív munkacsoport

A Fővárosi Önkormányzat vezetése a Sziget Fesztivál leginkább érintett kerületeinek polgármestereivel (3., 4., 13.) operatív munkacsoportot hozott létre. A munkacsoport feladata a folyamatos információ- és tapasztalatcsere a zajvédelem, a természetvédelem, a közterületek ellenőrzése és a köztisztaság fokozott biztosítása érdekében.

Folyamatos a zajszíntmérés

A Sziget Fesztivál szervezőivel kötött megállapodás alapján a leginkább érintett három kerületben folyamatos zajmérés történik, ennek eredménye az interneten folyamatosan megtekinthető. Ezenkívül a kerületek saját méréseket is végeznek.

Nem olcsó mulatság

A napijegy 32 ezer forintba, a VIP napi jegy 59 ezer forintba kerül az idei Sziget Fesztiválon. A legolcsóbb bérlet a háromnapos, melynek ára 95 ezer forint, hatnapos bérletet pedig 130 ezer forintért lehet vásárolni. A VIP-bérlet ára hat napra 202 ezer forint. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sziget Fesztivál – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu