Lépésben halad a forgalom a 11-es főúton, miután szerda délután elmosta a vihar a Dunakanyart. Tahitótfaluban a ügyről lezúduló víz hömpölygött a 11-es főúton. Szentendrén megnyitották a Duna korzót az autósok előtt, hogy ezzel is csökkentsék a dugót. Pomázon 5-6 centis jégdarabok estek.

Vihar a Dunakanyarban

Beindultak a délutáni viharok, Budapest északi része felett jókora zivatartömb állt össze és vette célba a Dunakanyart. Egyre inkább kezdik ellepni az országot a zivatarok, a Dunántúl északi felén, Kecskeméttől délre, délkeleten és Budapesttől délre is csapadékgócok jelentek meg a radarképen, melyek közül a legintenzívebb éppen a főváros északi kerületeit kapta telibe, ott áthaladva pedig célba vette a Dunakanyart – írja az Időkép.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Hömpölyög a víz Szentendrén

Forrás: Facebook

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szentendrét elmosta a víz

A zivatarok mai másik fő veszélyforrása a hirtelen lezúduló csapadék, amelyből Szentendre rövid idő alatt 33 millimétert kapott. Óriási légzuhataggal érkezett a vihar a városba. Pomázon 4-5 centis jég hullott.

A csatornák sem bírták

Forrás: Facebook

Lassan halad a forgalom 

A 11-es főúton Budakalász és Tahitótfalu között több helyen a hegyről leömlő víz rengeteg hordalékot hordott a burkolatra. Leányfalu és Tahitótfalu között lépésben haladnak a járművek. A 12-es főúton Dömössel szemben, a 17-es km-nél van hasonló probléma.

Víz alatt Szentendre belvárosa

Forrás: Facebook

Megnyitották a Duna korzót

A vihar miatt kialakult közlekedési torlódás és a városban folyó kármentesítő munkák megkönnyítése miatt megnyitottuk a Duna korzót a Leányfalu felé haladó autósok előtt. A rendészet munkatársai tereléssel segítik az autósokat a kínai étteremnél – írja közösségi oldalán Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Víz alatt a parkoló

Forrás: Facebook

Nem járnak a vonatok

Kisvácnál kidőlt egy fa, emiatt szünetel a forgalom. A Diósjenőről Vácra 16:33-kor elindult S750-es vonat (32223) várakozik Magyarkút-Verőce megállóhelynél. A Vác-Balassagyarmat vonalon hosszabb menetidőkre kell számítani” – írja a MÁVinform. A Diósjenőről Vácra 16:33-kor elindult S750-es vonat (32223) 30-35 perces késéssel közlekedik. A Vácról Balassagyarmatra 17:38-kor induló S750-es vonat (32246) várhatóan 30-35 perc késéssel indul.

Kiemelt kép: