A fiatal sofőr állítása szerint nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost Cegléden. A helyszínt elhagyta, a rendőrök -utasával együtt- felelősségre vonták.

Nem állt meg

Megállás és segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt egy autós és utasa 2023. március 27-én Cegléd belvárosában, ahol egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy helybéli asszonyt. A nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kihallgatás

A rendőrök a helyszínen és környékén hasznos adatokat gyűjtöttek be, még aznap belőtték kiket kell keresniük, nem sokkal később a kihallgatóban faggatták őket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem vette észre, hogy elgázolt valakit

A járművet vezető 18 éves férfi elismerte felelősségét, tettét azzal próbálta magyarázni, hogy szélvédője párás volt, éppen csak egy tenyérnyi lyukon látott ki, ráadásul az autóban -ha nem is bömbölve-, de zene szólt. Védekezett, ha észre vette volna, hogy elgázolt valakit, megállt volna segíteni. Hangsúlyozta ezt mellette ülő társa is.

Cserbenhagyás

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyáregyházi illetőségű P. Bence ellen közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása, utasa, egy 23 éves pilisi férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Kutyasétáltatás közben ütötték el a nőt

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta, tavaly novemberben, a 19. kerületében kutyát sétáltatott egy nő, akit aztán valaki elgázolt, az illető pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről

A mentők mindent megtettek

A nőhöz rohammentők érkeztek, ám sérülései rendkívül súlyosak voltak. Végül hiába próbálták megmenteni az életét, nem lehetett már segíteni rajta. A kórházban meghalt.

Azonosították a gázolót

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának rendőrei ezt követően néhány nap alatt azonosították, hogy ki vezethette az autó. Végül egy 38 éves nőt állítottak elő. H. Renátát azzal vádolták meg, hogy halálos balesetet okozott, és elmulasztott segítséget nyújtani.

Az áldozat fia szerint gyilkosság történt

A Blikknek nyilatkozó áldozat fia azt mondta, bár mindenki lépte már túl a megengedett sebességet, ez az eset számára gyilkosságnak minősül. Azt mondta, hogy olyan állapotban volt az édesanyja, amikor kórházba került, hogy nem lehetett megműteni. Hozzátette, hogy az egész család életét tönkretette a gázoló. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció