Autó ütközött egy HÉV-vel a 9. kerületben csütörtök délelőtt. A személygépkocsi vezetője figyelmetlenségéből adódhatott a baleset. Több órán át szünetelt a HÉV közlekedés.

HÉV baleset

A HÉV-vel ütközött össze egy autó, majd a kocsi egy másik autónak is nekikoccant Budapest 9. kerületében – írja a katasztrofavedelem.hu.

Az Opel eleje teljesen összetört

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nagy volt a riadalom

A baleset a Soroksári úton történt. A fővárosi tűzoltók áramtalanították az autót, a helyszínre mentők is érkeztek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentő a helyszínen

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Ki akart kanyarodni az útra

A BudaPestkörnyeke.hu helyszíni tudósítója közölte, hogy a 9. kerületi Beöthy utca és Kén utca között, egy építőipari telephelyről akart a Soroksári útra kikanyarodni egy fiatalember Opel Astra személyautóval csütörtökön délelőtt.

Figyelmetlenül kanyarodott

A manőverhez át kellett volna hajtania a HÉV-síneken is, ezt viszont figyelmetlenül hajtotta végre, mivel a Ráckeve felé közlekedő szerelvény épp akkor ért oda.

Szerencséje volt a sofőrnek

A H6-os HÉV szintén fiatal vezetője már hiába vészfékezett, telibe találta az autó bal elejét. Az Opel vezetőjének az volt a szerencséje, hogy a vonat nem az utastérnél ütközött a járműnek, így nem tolta maga előtt még 20 méteren keresztül, mire meg tudott állni, hanem oldalra, a telephely előtti földes parkolóhelyre lökte, ahol nekicsapódott egy álló Ford Focus kombinak.

Parkoló autók közé csapódott az Opel

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Nem kellett kórházba vinni a sofőrt

A szabálytalan sofőr vélhetően nem használta a biztonsági övét, mert nem nyílt ki a légzsák, illetve a szélvédő is betört, a mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták, de végül nem kellett kórházba szállítani.

Leállt a HÉV

A HÉV vezetője, illetve a fedélzeten utazók nem sérültek meg a balesetben. A H6-os HÉV helyett mintegy egy órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek, majd még egy órán át 1 vágányon tudott haladni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK