A bíróság 6 hónap fogház-büntetésre ítélte azt a férfit, aki éles eszközzel bántalmazott egy kutyát még augusztusban, Pesterzsébeten. A bíró indoklása szerint ez egy üzenet a társadalom felé, mire számíthat az, aki ilyen cselekményt követ el. 

Bántották a kutyáját

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg augusztusban, hogy sokkoló hírt osztott meg egy kutya tulajdonos a közösségi oldalon. A bejegyzésből, ami mellé egy videót is posztolt kiderült, hogy a kutyáját éles eszközzel bántalmazták Pesterzsébeten. A gazda azt írja, az állat a kerítésen belül tartózkodott, amikor négyszer is lesújtottak rá egy éles tárggyal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Máshol is próbálkozott

Nem sokkal később biztató hírek érkeztek: a feltételezett elkövetőt azonosították és hamar kiderült, hogy a közelben lakott. A nyomozás adatai szerint a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált megszúrni egy kutyát, de azt nem találta el késével.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Őrizetbe vették

Az 58 éves férfit augusztus 10-én fogták el a pesterzsébeti rendőrök, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Nem tudta megmagyarázni

Cs. József beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint megbánta, de különösebb magyarázattal nem tudott szolgálni tettére.

A szájából és az orrából is ömlött a vér

„Apukám éppen vinni akarta Rekot sétálni este kilenc előtt, amikor meghallotta, hogy sír a kutya. Ekkor értünk haza édesanyámmal a vásárlásból. Rexnek a szájából és az orrából is spriccelt a vér. Először azt hittük, egy kutya támadt rá, a videófelvételeket visszanézve viszont teljesen ledöbbentünk és kiakadtunk – mesélte korábban Emese, az eb gazdája.

Megmentették az életét

A fiatal lány dietetikusnak tanul az egyetemen, az anatómiai tanulmányaiból pedig azonnal tudta, miképpen kezelje a németjuhász sérüléseit. Hamar egy közeli állatorvoshoz siettek vele, akinek a sebeket összevarrva sikerült megmentenie a kutya életét. 

Enyhítő és súlyosbító körülmények

Az elkövető férfi az eb gazdájától bocsánatot kért és kifejezte abbéli szándékát, hogy megtéríti az állatorvosi költségeket.  A bíróság szerint többek közt enyhítő körülmény volt a ténybeli beismerés, a megbánás, illetve a vádlott leromlott egészségi állapota. Azonban súlyosbító körülmény volt büntetett előélete, valamint a cselekmény kirívóan gátlástalan elkövetési módja.

Üzenet a társadalomnak

Az eljáró bíró szóbeli indoklásában felhívta a figyelmet arra, hogy a mai döntés a társadalom felé is üzenetet hordoz: „mire számíthat az, aki ilyen cselekményt követ el”. Bár ritkán szabnak ki végrehajtandó szabadságvesztést egy állat ellen elkövetett bűncselekmény miatt, azonban ez ebben az esetben mindenképpen indokolt volt. 

Enyhítésért fellebbezett

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítésért jelentett be fellebbezést. A végső döntést a Fővárosi Törvényszék mondja ki. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: már jól van a megsebesített kutyus, Reko. Fotó: Facebook.