Pénteken 18 óráig el kell hagynia minden hallgatónak és dolgozónak a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeit. Az új kancellár és az új rektorhelyettes előrehozott őszi szünetet rendelt el.

Levélben kaptak értesítést

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, valamint az egyik új rektorhelyettes, Novák Emil rektori utasítást küldött körbe az intézmény oktatóinak és dolgozóinak – írta meg a Telex.

Előrehozott őszi szünet

A levélben az áll, hogy az őszi szünetet előrébb hozzák október 16 és 26 közé, és ebben az időszakban az egyetem épületeiben és kollégiumában karbantartást és fertőtlenítést csinálnak majd.

Zárva lesznek az épületek

Ezért azok zárva lesznek, azokban tartózkodni tilos, azokat maximum péntek este 18 óráig mindenkinek el kell hagynia. Erre az időszakra a kollégiumért a hallgatóknak nem kell fizetniük.

Senki nem mehet be

A megjelölt időponttól kezdve kizárólag írásos kancellári engedéllyel lehet az egyetem létesítményeiben tartózkodni.

Távoktatás lehetséges

Az őszi szünet időszakában a jelenléti oktatás szünetel, az elmaradt foglalkozások pótlásáról a szünet utáni időszakban kell gondoskodni. Ugyanakkor az osztályvezető tanárok döntésük szerint távoktatási formában szervezhetnek képzéseket, ezek megtartását azonban megfelelően igazolniuk kell.

Lekapcsolták az internetet

Az új vezetés változatos az utóbbi napokban megnehezítette az egyetemfoglalók dolgát. Például lekapcsolták az internetet és lecserélték a zárakat az Ódry színpadon, ahol a hallgatók a fórumokat tartották.

A diákok az Alkotmánybírósághoz fordultak

Az SZFE diákjai és tanárai péntek reggel nyújtották be közös alkotmányos panaszukat, az egyetemi autonómiát sértő törvény megsemmisítését kérve az Alkotmánybíróságtól.

Kiemelt kép: SZFE Vas utcai épületet – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu