Kiüríti a budapesti, 13. kerületi központját a Kodolányi János Egyetem, elköltözik a fővárosból, mivel az egyetem pénzügyi gondokkal küzd.

Technikai okok

Pénteken kora délután az október 24-én megkezdődött felsőoktatási őszi szünet által indokoltnál is kihaltabb volt a Kodolányi János Egyetem fővárosi, 13. kerületben található campusa. Az épület parkolója üres, az esőáztatta zászlók mögött-mellett főbejáratul szolgáló üvegajtón kézzel írt A/4-es lap: „Az épület technikai okok miatt zárva”, mögötte sötét és üres előtér. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiürítik az épületet

A 444-hez pénteken jutott el egy forrástól az információ, hogy a Kodolányi János Egyetem éppen kiüríti a budapesti központját. Az egyetem pénzügyi gondokkal küzd, ezért kezdte meg váratlanul az ingatlan kiürítését. A 444 információi szerint az egyetem épületét épp kiürítik, „pakolóemberek dolgoznak elvileg ott most nagy erőkkel”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eladta Gattyán

A pornómilliárdos vállalkozó, Gattyán György 2020 márciusában három évre vállalta az egyetem fenntartását, de idén június 1-jével eladta, mert „évek óta nem jutott számottevő állami forrásokhoz”. Az egyetem fenntartója 2023. június 1-től a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási és Koordinációs Zrt.

Sok hallgatója van

A Kodolányi János Egyetemnek három városban 3000 hallgatója van, Székesfehérváron gimnázium működik, saját akkreditált nyelvvizsgaközponttal és öt önálló kutatóintézettel rendelkezik.

Módosítanak

Az egyetem október 26-án tartott összmunkatársi értekezletet Székesfehérváron. Az eseményen Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fenntartói Tanácsának elnöke azt mondta, az egyetem az új igényeknek megfelelően megváltoztatta az alapító okiratát és módosított az oktatási helyszínein.

Új arculat lesz

Dr. Vizi László Tamás, az egyetem megbízott rektora pedig azt mondta, az intézmény többek között a Magyar Honvédséggel és a Magyar Olimpiai Bizottsággal is kiemelt partnerségi szerződést kötött, a következő hetekben pedig a Magyar Röplabda Szövetséggel is hasonló megállapodást írhat alá. Emellett megújítják az egyetem arculatát is, többek között új logójuk is lesz.

Küldetés

A Kodolányi János Egyetem regionális szerepkörű, polgári-közösségi eredetű és elkötelezettségű, alkalmazott tudományok területén tevékenykedő egyete­m. Küldetése, hogy oktatási helyszínein és a kapcsolódó térségekben az újgazdaság, a szolgáltatások, a tudásgazdaság (IKT NBIC technológiák), a fenntartható fejlesztés elmaradott, periférikus térséget felemelni képes diszciplináris (gazdálkodás és az üzleti szolgáltatások, a társadalom­tudo­mány, a bölcsészettudomány, művé­szetek és pedagógusképzés) és interdiszciplináris területein oktasson, kutas­son, innovációs szolgáltatásokat nyújtson.

Partnerség

Felsőfokú szakképzés, alap- és mesterszakokon, partnerség­ben, ún. üzleti, professzionális doktori szintű, élethosszig tartó tanulásban, társadalmi transzformatív tudással, kutató és vállalkozói képességgel rendelkező szakembereket képzünk, akik saját területükön magyar és idegen nyelven egyaránt innovatív, minőségi szintű, kiváló teljesítményre képesek.

Prémium

A KJE Európa olyan egyeteme kíván lenni, amely diszciplináris képzéseivel a felsőoktatásban a professzio­nalizáció prémium elemeivel sikeres életpálya vezetésre készít fel, interdiszciplináris programjaival a 21. századi digitális, fenntartható gazdaság és befogadó új szakmáira készít fel.

Vezető szerep

A KJE minden képzésében a hazai felsőoktatás vezető kooperatív (a nemzetközi szabványoknak megfelelő munkahelyi gyakorlattal gazdagított, kredit ponttal elismert képzések) képző intézménye kíván lenni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kodolányi – Forrás: Facebook