Teljesen kiszámíthatatlan volt a viselkedése, ezért az egész utca rettegett M. Pétertől, aki szenteste reggelén Újpesten egy 25 centis bajonettel támadt egy rendőrre.  A feltehetőleg drog hatása alatt álló támadót végül a megsérült rendőr társa, a 23 éves Erika lőtte le.

Veszélyt jelentett a családjára

Délegyháza egyik pici, rendezett utcájában élt egy ideig a támadó az élettársával és a kisfiával. Mivel a férfi rendszeresen drogozott, egy idő után a párja kiadta az útját, mert úgy érezte, nemcsak rá, de a kisfiúkra is veszélyt jelent az apja. 

Újpestre költözött

A férfi ezután visszaköltözött édesanyja újpesti lakásába, a gyermekét viszonylag rendszeresen látogatta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy szekta tagja volt

„Szerencsére már nem lakik Délegyházán, nem bírtuk, mert hol mosolygott, hol agresszív volt. Nagyon drukkoltunk, hogy az asszony dobja ki, mert tönkretette az ő és a pici életét is. A drog mellett mostanában valami szektába is beállt, s mondogatta, hogy a Covid elől elviszi oda a gyereket. Persze, az anyja észnél volt, kapásból nemet mondott” – mondta az egyik szomszéd a Blikknek.

Három éve szakítottak

Péter volt élettársát azt mondja, nagyon megdöbbent a férfi tettén, nem ilyen embernek ismerte meg. Pontosan így fogalmazott: „Péter nem volt rossz ember”. Ők már három éve nem élnek együtt, a szörnyűség óta folyamatosan rettegő, félárva kisfiú most már csak az édesanyjára számíthat.

Nagyon be volt állva

Az ismerősei nem tartják kizártnak, hogy szenteste napján Péter már annyira elkábította magát, hogy egyszerűen nem talált haza, vagy éppen azt hitte, a saját ajtajukon dörömböl, miközben egy idegen család életébe próbált betörni.

Lelőtte a rendőr

Amint a járőrpáros felért hozzá a hatodikra, a férfi azonnal támadt, többször megszúrta Pétert, Erika pedig kétszer meglőtte az őrjöngőt. Ám M. Péter késsel a kezében, két golyóval a testében is követte a rendőrnőt a hetedikre, ahol végül halálos lövést kapott.

Egy túlélő levele

“Hááát hol is kezdjem? HÁLA! Mindenki tudja mi történt, de kevesen tudják, hogy ez pont nálunk, pont velünk történt. Talán csak perceken múlott, hogy nem jutott be a lakásba hozzánk és egy fiatal srác, egy rendőr, most már tudjuk Peti rávetette magát, az ajtónkból vitte el” – írta annak az újpesti háznak az egyik lakója, ahol az elmeháborodott késelő garázdálkodott.

4 gyerek volt a lakásban

A Zsaruellátók Facebook oldalán így folytatja bejegyzését a túlélő: „Nem tudom leírni mit éreztünk, hogy szinte az életét áldozta értünk és a hölgy aki cselekedett!!!! Azonnal!!! Gondolkodás nélkül!!!!! Neki is jobbulást kívánunk és kérdem Őt…….Vajon tudod, hogy vendégeink voltak 4 fiatal gyerekkel voltunk. Vajon tudod, hogy az életünket mentettétek meg?????? Vajon tudod, hogy míg élünk hálásak leszünk nektek kettőtöknek?????? Vajon megadja a sors, hogy egyszer meg tudjuk köszönni nektek???? HÁLA”

Üzent a sérült rendőr

A rendőrök szerencsére nem így jártak: a sérült fiatalemberért százezrek imádkoznak karácsony óta, nem is hiába. Tegnap a Zsaruellátó oldalon keresztül üzent a Facebookon mindenkinek.

„Köszönök minden támogatást”

„Nagyon köszönök minden támogatást, az állapotom miatt nagyon megterhelő olvasni is a jó kívánságokat, nem is tudok egyelőre mindenkinek válaszolni, de pótolni fogom. A körülményekhez képest jól vagyok, már néhány lépést segítséggel megtettem, de még nagyon sok cső áll ki belőlem, amik akadályoznak. Édesapám mondta, hogy mennyien aggódnak értem, és ezért nagyon hálás vagyok, igyekszem ebből erőt meríteni. Köszönettel, Peti” – írta.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán