Pihenőpartot alakítanak ki a pesti alsó rakpart Lánchíd és az Országház közötti lezárt szakaszán két hónapra. A Fővárosi Önkormányzat napozóágyakat és piknikasztalokat helyez ki. Sportolásra is lesz lehetőség.

Két hónapra zárják le

A pesti rakpart ezen szakasza június 18. és augusztus 15. között, még a hétköznapokon is, a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz. A pihenőpart kialakítására a fővárosi önkormányzat a Budapest Brand Nonprofit Zrt.-t és a Város és Folyó Egyesületet (Valyo) kérte fel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

A Lánchíd miatt van lezárva

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke elmondta, a Lánchíd és a Margit híd között a rakpart felújítás miatt le van zárva, ebből adódott a lehetőség, hogy az említett, üresen álló szakaszon pihenőpartot hozzanak létre ideiglenesen, kísérleti jelleggel.    

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Lakják be a területet

Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója közölte, azt szeretnék, hogy a városlakók és az ide látogatók lakják majd be a területet. Arra biztatta az érdeklődőket, hogy együtt találják ki a terület funkcióját.

70 ezer négyzetméter

Tömör Miklós, a Valyo projektvezetője elmondta, az érintett terület 70 ezer négyzetméteres, ebből 40 ezer négyzetmétert aszfalt.

Megbontják a szalagkorlátokat

A aszfaltos és a zöldterületet úgy próbálják meg összekötni, hogy több helyen megbontják az azokat szétválasztó szalagkorlátot.    

Bútorokat helyeznek ki

A rakpartszakaszon száz növényt, ivókutakat, utcabútorokat, például piknikasztalokat, napozóágyakat is kihelyeznek.

Nem lesznek büfék

Ezen kívül felfestenek például tollaslabdapályát is. Szeretnék, hogy az érintett szakasz parkként működjön, így ott nem lesz kereskedelem és rendezvény. Kérdésre válaszolva elmondta, a projekt költségvetése 10 millió forint.

Sok a dugó

Az utóbbi napokban több fideszes politikus is bírálta Karácsony Gergelyt amiatt, hogy rengeteg lezárás van Budapesten, és szerintük teljesen megbénult a főváros közlekedése. Hollik István például azon háborgott a Facebookon, hogy a belvárosban, csúcsidőben, pár száz métert gyorsabban lehet megtenni gyalog, mint autóval.

Fontos beruházások zajlanak

Karácsony Gergely Facebook oldalán ezt írta: „Tarlós István főpolgármestersége idején ugyanis a másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekünk kell pótolni. Zajlik a 3-as metró – az ország legforgalmasabb közösségi közlekedési infrastruktúrája – belvárosi szakaszának a felújítása és elkezdődött a pesti alsórakparté is. És a jövő héten a Lánchíd felújítása is abba a szakaszba lép, amikor már az autósok sem használhatják. Köszönjük a városban közlekedők türelmét!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a pihenőpark kialakítása az alsó rakparton – Forrás: MTI