A gödöllői rendőrök rádolgoztak, a vármegyés nyomozók rajtaütöttek azon a kistarcsai férfin, aki nőket fogadott házába, lakhatásukért cserébe pedig szolgáltatást kért. Fiát arra használta, hogy kristályt porciózzon és áruljon.

Gyűjtötték a bizonyítékokat

A helyi körzeti megbízottak szereztek tudomást a bűnös tevékenységekről, majd bűnügyes kollégáikkal megosztották az információkat. Saját csatornáikon, módszereikkel egyre-másra gyűjtötték az alapinformációt alátámasztó bizonyítékokat. Egy ponton aztán bevonták a vármegyei nyomozókat, tekintve, hogy a felmerült emberkereskedelem és kényszermunka az ő hatáskörükbe tartozik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ellepték a rendőrök a környéket

A háttérben folytatott, több hetes felderítés 2023. október 7-én estére váltott át realizálássá, a kistarcsai házat és környékét pillanatok alatt lepték el civil-, és egyenruhás rendőrök.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Apát és fiát is elfogták

Apát és fiát elfogták, ruhájukban további bizonyító erejű, alufóliába csomagolt fehér poros pakkok lapultak, ahogyan a ház átkutatása is hasonló eredményt hozott. A kristály néven ismert szer a gyorsteszt szerint N-ethylbuphedrone tartalmú, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

Nem tett vallomást

Az állandó jövedelemmel, bejelentett munkahellyel nem rendelkező, otthonát többedmagával megosztó F. Márton kihallgatásán nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt, amit kiegészített azzal: „a cselekményeket nem követtem el”.

Lányokat vett oda

Ezzel ellentétben a nyomozás adatai szerint F. Márton fiatal, otthontalan nőket fogadott be házába, ám cselekedetét nem a jószándék, hanem a pénzkeresti lehetőség motiválta.

Kuncsaftokat szerzett

A lányoknak kuncsaftokat szerzett, a pénzt pedig elvette tőlük. Elrejteni sem tudták előle, mert ha ezt érezte elvette tőlük. A kisemmizett lányok drogot kaptak „fizetségül”, a háziúr szabálya pedig világos és egyenes volt: aki nem hoz pénzt a konyhára, annak fel is út, le is út! Hiába nem volt hova, aki nem csinált pénzt, egyszerűen kidobta.

Drogot is árult

A lányok dolgoztatása mellett kiegészítő jövedelemforrásként árulta a kristályt. Az adagolt, csomagolt szert aztán fiával közösen adták el.

Bilincsben vitték őket

F. Mártont és fiát bilincsben vitték kihallgatásra, a 47 éves, azóta letartóztatott férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, szabadlábon védekező, 20 éves fia ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a rajtaütés:

Kiemelt kép: police.hu videórészlet