A fejbőr egészsége az életerős haj szempontjából nélkülözhetetlen. Sajnos azonban a fejbőrt érintő betegségek meglehetősen gyakoriak. Sokan szenvednek többek között a korpától vagy a fejbőrön megjelenő, piros foltoktól, melyek sokszor viszketnek is.

Ez a probléma nemcsak kellemetlen, de hosszabb távon hajhulláshoz is vezethet. Éppen ezért most megmutatjuk, hogy mi állhat a hátterében és hogy hogyan védekezhetünk ellene hatékonyan, egyszerű és természetes módszerekkel is.

Mitől alakulnak ki a piros foltok a fejbőrön?

A fejbőr különböző megbetegedései napjainkban meglehetősen gyakoriak. Olyannyira, hogy a Dr Hair oldalán szakmai cikkek sokasága várja az érdeklődőket a témával kapcsolatban, és többek között a fejbőrünkön megjelenő, piros foltokról is megtudhatjuk a legfontosabb tényeket. Például azt, hogy a probléma hátterében nagy eséllyel állhat gombás fertőzés.

A betegség általában gombás hámsejtekkel való érintkezés során alakulhat ki. Ez azt jelenti, hogy sajnos könnyen elkaphatjuk közös zuhanyzókban, a strandokon, de a közös fésűhasználat is előidézheti. Fontos tudni, hogy azok, akik anyagcsere-betegségben vagy diabéteszben szenvednek, esetleg hosszabb ideje antibiotikumos kezelés alatt állnak, sokkal hajlamosabbak a gombás fertőzések kialakulására, az ő esetükben tehát érdemes erre fokozott figyelmet fordítani.

Hogyan ismerhető fel a fertőzés?

A gombás fertőzés a fejbőrön leggyakrabban hámló, piros foltok formájában jelentkezik. Ez nemcsak kellemetlen viszketést okozhat, de az érintett területen a hajszálak is meggyengülnek és elkezdenek töredezni. A betegséget gyakran korpásodás és minimális gyulladás is kíséri.

Fontos tudni, hogy ha elhanyagoljuk a problémát és az kezeletlenül marad, a tünetek súlyosabbá válhatnak. Ebben az esetben az eredmény akár végleges hajvesztés, azaz kopaszság is lehet.

Hogyan kezelhető a probléma?

Mint ahogyan a korpás fejbőr, úgy a gombás fertőzés esetén is hatékony kezelési módszer a megfelelő sampon, ecsetelő, krém vagy csepp használata. A Dr Hair termékek 25-féle gyógynövény erejével segítenek nemcsak a korpásodás, de a hajhullás megszüntetésében is. Természetes hatóanyagaiknak köszönhetően segítenek felvenni a harcot a gombás megbetegedéssel, mindezek mellett regenerálják és egészségesebbé teszik hajszálainkat.

A csepp és a sampon együttes erővel táplálják a hajhagymákat, serkentik a haj növekedését és a fejbőr vérellátását, amelyek hozzájárulnak az egészséges és élettel teli hajszálakhoz, hajunk fiatalos erejének és csillogásának megőrzéséhez.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a kezelés mellett a megelőzés is fontos. Amennyiben lehetséges, kerüljük az olyan helyzeteket, melyekben könnyen elkaphatjuk a fertőzést, és a hétköznapok folyamán figyeljünk a hajunk általános higiéniájára és egészségére.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a drhairhome.com oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.