A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség bíróság elé állított egy férfit, aki pár héttel ezelőtt, az Örs vezér téri HÉV-megállóban próbálta meg kifosztani alvó áldozatát. A bíróság a férfit elsőfokon 2 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Cikkünkben meg is mutatjuk, hogy történt az eset.

Felfigyelt az alvó férfire

A vád szerint a férfi 2023. április 1-jén hajnalban, az Örs vezér téri HÉV-megállóban figyelt fel az egyik padon alvó férfire, majd odalépett hozzá és megérintette a vállát. Miután meggyőződött róla, hogy alszik, leült mellé, miközben folyamatosan a környezetét figyelte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többször is a zsebébe nyúlt

Ezután, a vádlott többször a sértett zsebébe nyúlt azért, hogy a férfi alvó, ezáltal védekezésre képtelen állapotát kihasználja és megszerezze tőle a 30.000 forint értékű mobiltelefonját.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A rendőrök is látták

A kifosztást a térfigyelő kamerákon keresztül a rendőrök figyelemmel kísérték, és még mielőtt a bűncselekményt befejezhette volna, a helyszínre érkező járőrök intézkedés alá vonták.

Két és fél évet kapott

Az ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A bíróság kifosztás bűntettének kísérlete miatt bűnösnek mondta ki, és ezért 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

Fellebbezett

A bíróság ügyészi indítványra elrendelte egy, a férfival szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 2 hónap felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és a védő fellebbezett – írta az Ügyészség.

Az esetet videófelvétel is megörökítette

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Budapest kiemelkedik

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy az ORFK statisztikáiból kiderül, hol követték el a legtöbb vagyon elleni bűncselekményt az elmúlt egy évben idehaza. Budapesten 100 ezer lakosra vetítve 33 rablás történt. Ezzel messze kiemelkedik a hazai régiókból a főváros, sajnos negatív értelemben. 

 Észak-keleten is sok a rablás

Az északkelet-magyarországi vármegyékben szintén magas a rablások száma az átlaghoz képest. Heves vármegyében 21, Borsod-Abaúj-Zemplénben 17, Nógrádban 15, Szabolcs-Szatmár-Beregben 13 rablás jut 100 ezer lakosra a 2022. február 14-e és 2023. február 14-e közötti időszak alapján. Magas még ez a szám Bács-Kiskunban (16) és Somogyban (17) is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció