Folyamatos a hangoskodás, törnek az üvegek, köpésnyomok a liftben, késes fenyegetőzés – ez csak néhány példa, milyen módon keseríti meg a lakók életét néhány finoman szólva is problémás bérlő. A rendőrök tehetetlenek, a bérleti szerződést pedig nem egyszerű felmondani.

Rossz szomszédság, török átok

Urrá lett a rettegés a 8. kerületben, ahol egy 16 emeletes lakótömbben külföldi tulajdonosok egy ügyvédi irodán keresztül kiadták a garzon lakásukat egy népes családnak. Ez pedig tönkretette az ott lakók életét, akik már saját biztonságukat is féltik a hangos társaságtól.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lehetetlen együtt élni velük

Az épületben korábban már a TV2 Tények című műsora is készített riportot. A megkérdezett lakókból – akiknek többsége nem vállalta arcát – csak úgy dőlt a panasz. A problémákat egy ötödik emeleti lakás bérlői okozzák, akik élhetetlenné tették a házat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Késsel fenyegették a lakót, aki szólt

A közvetlen szomszéd szerint rendszeresen drogoznak is a tűzlépcsőn. Ő gyakran felébred a hajnali kiabálásokra. Majd amikor átment szólni, akkor előkerült egy kés. Akkor hívta ki a rendőröket, akik többször megfordultak már a panelházban.

Törnek, zúznak verekednek

Gyakoriak a verekedések, de előszeretettel rongálják a házat is. Erről tanúskodnak a közösségi oldalra feltöltött fotók, amelyeken a betört bejárati ajtót vagy más üvegajtó látható, A postaládákat sem kímélik, s sokszor a gyerekek az elkövetők.

Kutyatámadás is volt

Ha mindez nem lenne elég, akkor még egy pitbulljuk is van, ami néha szokott a folyosón rohangálni. A szomszéd szerint egyszer nekik ugrott az eb, amikor szálltak ki a liftből, szerencsére azonban vissza tudták csukni a liftajtót.

Éjszakánként kaputelefonon csöngetnek fel a lakóknak

A lakást egy 4-6 fős társaság lakja. Egy másik lakó azt mondta, mivel gyaníthatóan nincs mindenkinek kulcsa, ezért éjszakánkként szisztematikusan felcsöngetnek mindenkihez, hát ha valaki beengedi őket a kapun. Gyakran fogadnak vendégeket is, akik közül az egyik gyakran alszik egy koszos matracon a tűzlépcső egyik fordulójában.

A lakók megoldást keresnek

A balhés bérlők állítólag rendben fizetik a bérleti díjat, ezért most a közös képviselet ajánlatot tett, hogy kibérli a lakást, csak szabaduljanak meg a mostani lakóktól. A jogi eljárás hosszas procedúra lenne, s noha a rendőrök már többször jártak kint, úgy tűnik, minden marad a régiben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megrongált bejárati ajtó

Egy másik ajtó, amit ugyancsak nem kíméltek

Köpésnyomok a liftben

(Kiemelt képünkön a cikkben említett vendég látható, amint épp a tűzlépcsőn alszik. Forrás: Facebook.)