Pokorni Zoltán nem indul újra a budapesti 12. kerület polgármesteri székéért. Utódja, Fonti Krisztina jelentette be a Facebookon, hogy a Fidesz hegyvidéki csoportja őt választotta meg polgármesterjelöltnek a júniusi önkormányzati választásra. Elképzelhető, hogy Pokorni Zoltán lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje?

Nem indul

Hónapok óta téma volt, hogy Pokorni Zoltán nem indul a 12. kerületi polgármesteri posztért. A Kétfarkú Kutya Párt már január 25-én feltette az erre vonatkozó kérdést a XII. kerületi szervezet Facebook-oldalán: „Most mi jelentsük be, hogy Pokorni idén már nem indul, vagy ki fogja?” A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

2006 óta vezeti a kerületet

Az első Orbán-kormány oktatási minisztereként is dolgozó Pokorni Zoltán 2006 óta vezette a 12. kerületet, és egy ideig a Fidesz elnöke és frakcióvezetője is volt. Pokorni Zoltán utódjának régi munkatársát, Fonti Krisztinát szánják. Fonti 2006-tól önkormányzati képviselő, 2010-től pedig alpolgármesterként dolgozott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az alpolgármestert jelölte a Fidesz

„A hegyvidéki Fidesz csoport ma este megválasztott polgármesterjelöltnek. Örülök neki, köszönöm, hogy ilyen sokan bíznak bennem, büszke vagyok rá. Nehéz dolgom lesz Pokorni Zoltán után. 20 éve dolgozom vele, most az a terv, hogy a helyére lépjek. Nem lesz könnyű” – jelentette be a Facebook-oldalán Fonti Krisztina.

A helyébe lép

„Örülök neki, köszönöm, hogy ilyen sokan bíznak bennem, büszke vagyok rá. Nehéz dolgom lesz Pokorni Zoltán után. 20 éve dolgozom vele, most az a terv, hogy a helyére lépjek. Nem lesz könnyű” – tette hozzá Fonti.

Nem nyilatkozhatott

Pokorni Zoltánt néhány napja a 24.hu kérdezte az ügyről, aki azt mondta, „a főpolgármester-jelölés elhúzódása miatt a kerületi vezetőket arra kérték a kormánypártban, hogy a döntés megszületéséig tartózkodjanak a nyilvánosságtól”.

Karácsony kihívója lehet

Kubatov Gábor nemrég azt mondta, hogy a Fidesz a főpolgármester-jelöltjét március 12-én jelenti be. Egyelőre nem szivárgott ki, hogy kit indítanak Karácsony Gergely ellen. De az sem kizárt, hogy Pokorni Zoltán legyen a jelenlegi városvezető kihívója és emiatt nem indul a 12. kerületben.

Rutinos politikus

Pokorni Zoltán jó választás lehet a Fidesznek, hiszen rutinos politikus. Volt országgyűlési képviselő, frakcióvezető, miniszter, sőt a Fidesz elnöke is. Évek óta nem vesz részt a párt életében, kizárólag a 12. kerület ügyeivel szerepel a nyilvánosság előtt. 18 éve vezeti a kerületet, a Fővárosi Közgyűlés tagja, városvezetői tapasztalata is van.

Hová tűnt Vitézy?

Az utóbbi pár hétben szokatlanul aktív volt a főváros ügyeiben Vitézy Dávid. Két hete a Fidesz megbízásából megmérték Vitézy népszerűségét. A kérdőíven olyan kérdések is szerepeltek, hogy tudná-e támogatni, ha az LMP és a Fidesz közös jelölje lenne Vitézy Dávid? Hogy pontosan mi lett a felmérés eredménye, azt nem lehet tudni, de Vitézy Dávid két hete már annyira nem aktív Budapest ügyeiben. Így elképzelhető, hogy a választók egy másik jelöltet szeretnének.

Nincs sok idő

Orbán Viktornak pedig nincs sok gondolkodási ideje, hiszen heteken belül hivatalosan is elstartol a kampány. Elképzelhető, hogy a régi párttársa, Pokorni Zoltán lesz Karácsony Gergely kihívója?  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Pokorni Zoltán – Forrás: MTI/Mónus Márton