Politikai pályára lép Szebeni István. A TV2 egykori műsorvezetője pár hónappal ezelőtt hagyta ott a Tények című műsort, akkor mindenki azt találgatta, hogy mi lehet a hirtelen felmondásának oka. Most közösségi oldalán tette közé, hogy az egyik Pest megyei település polgármestere lehet.

Hivatalos jelölt lett

„Eljött a pillanat, végre bejelenthetem. Hivatalosan is a kormánypárt polgármester-jelöltje vagyok” – írta péntek reggel közösségi oldalán Szebeni István.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közéleti szerepvállalás

„Egy régi álmom vált valóra, végre hivatalosan is közéleti szerepet vállalhatok. Egész életemben a hírműfajban dolgoztam, ami azt jelenti, hogy nem tudtam elmondani a véleményemet, és nem tudtam kifejezni, hogy mit gondolok a világról, mi az értékrendem. Ennek most vége” – mondta a BudaPestkörnyeke.hu-nak Ráckeve kormánypárti polgármester-jelöltje.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ráckevei emlékek

Szebeni István arról is beszélt, hogy kamasz kora óta kötődik a városhoz. „Olyan 16-17 éves lehettem, amikor keresztanyáméknál vendégeskedtem, akik akkor Ráckevén éltek. Már akkor beleszerettem a városba és a Dunába”.

Jó közösséget építeni

A Dunát is imádja, így programjában mindenképpen nagy szerepet kap majd a várost átszelő folyó. „Fontosnak tartom, hogy ne csak közösséget, hanem jó közösséget is építsünk. A ráckeveieket pedig úgy ismertem meg, hogy erre nekik is van igényük, úgyhogy találkoztak az elképzeléseink, ebből pedig csak jó sülhet ki”.

Szebeni István a TV2 stúdiójában

Forrás: TV2

Személyes találkozó

Szebeni István arról is beszélt, hogy egy kemény időszak elé néz, hiszen minden szavazatért meg kell dolgozni és egy kampány nagyon sok munkával jár. A polgármester-jelölt azt tervezi, hogy minden helyihez eljuttatja az üzenetét és minél több választóval szeretne személyesen is találkozni. „Azért is fontos, hogy személyesen találkozzak a helyiekkel, mert a programba szeretném beépíteni a ráckeveiket igényeit, problémáit. Az a célom, hogy Ráckeve az ország egyik legvonzóbb és legszebb városa legyen”.

Alkotni szeretne

A Tények volt műsorvezetője egy 9 éves kisfiú édesapja. „Azért is vállaltam el a felkérést, mert szeretnék alkotni és szeretném, hogy büszke legyen rám Patrik és édesanyám, ott fent, a mennyországban”.

Televíziós pályafutása

Szebeni István Balassagyarmaton született. A debreceni református tanítóképző főiskolán végzett. Televíziós pályáját is Debrecenben kezdte, majd a Magyar Televízió Híradó című műsorát vezette. Innen igazolta le a TV2 Aktív című műsora, amely abban az időben Magyarország legnépszerűbb magazinja volt. Szebeni István Gombos Edinával váltásban vezették az Aktív és a Magellán című műsorokat.

Hírműsorokat vezetett

A TV2-től a Duna Televízióhoz került, majd az MTVA műsorvezetője lett. Dolgozott az Echo tv-ben és évekig vezette a Tények című műsort. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szebeni István és Pánczél Károly, országgyűlési képviselő – Forrás: Facebook/Szebeni István