A Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt folytatott eljárást a kutyák gazdája ellen.

Rátámadtak egy emberre

A 45 éves nő 2021. február 25-én 19 óra körül póráz és szájkosár nélkül sétáltatta két közepes testű kutyáját a 21. kerületben, Csepelen. A kutyák rátámadtak egy utcán sétáló emberre, a földre rántották, ruháját megtépték és többször megharapták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Súlyos sérülések

A kétségbeesett nő segítségére az utcában lakók siettek, akik elzavarták a feldühödött állatokat. Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a sértett a kutyatámadás során 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, számolt be róla a police.hu.

A gazda elismerte a felelősségét

A 21. kerületi nyomozók a kutyák tulajdonosát súlyos testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nő elismerte felelősségét. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat most átadták az illetékes ügyészség részére.

A kutyák tartási körülményei

A 21. Kerületi Rendőrkapitányság tájékoztatta a Csepeli Polgármesteri Hivatal jegyzőjét a történtekről, és kérte a kutyák tartási körülményeinek vizsgálatát.

2020-ban, a 18. kerületben egy férfira a saját kutyája támadt rá

Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is megírtuk, hogy a saját kutyája támadt egy férfire az udvarán 2020. december 23-án délután Budapest 18. kerületében. A gazda be tudott menekülni a házba, onnan kiabált segítségért.

Kapcsolódó:

Kórházba vitték a férfit

Amint arról akkor beszámoltunk a szomszéd bejelentésére a rendőröknek sikerült a megvadult háziállatot becsalni a kennelbe, majd megkezdték a karjain és törzsén is sérüléseket szenvedett férfi ellátását. A sérültet a mentők kórházba vitték, a kutyát megfigyelés céljából állatmenhelyre szállították. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik