Az agglomeráció legnépesebb városának, Érdenek az új polgármestere azt kéri a helyi újságot látva, hogy bátran „pörköljenek neki oda” abban az esetben, ha eltávolodna a választási kampányban megfogalmazott elveitől.

Az új polgármester csütörtökön posztolta a helyi nyomtatott újság címlapját, amelyen ő és a csapata szerepel. Az új vezető elmereng egy kicsit azon, hogy milyen furcsa, hogy címlapon látja magát, hiszen eddig csak a hátsó oldalon az apró hírek közt szerepelhetett.

Ezt írja: „Kezemben az Érdi Újság legfrissebb száma. Mennyire furcsa magamat látni a csapatommal a címlapon! Korábban – ehelyütt – leírtam eléggé sarkos véleményemet a helyi média elfogadhatatlanul propagandasztikus stílusáról.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azt szeretném, ha a jövőben igazi, tárgyilagos, szerethető városi lap válna az Érdi Újságból! Azt szeretném, ha elolvashatnám benne, ha az ellenzékem agyagba döngöl, mert éppen úgy érzi, valamit rosszul csináltam, vagy elmulasztottam! És nem hátul eldugva a „mínuszos hírek” között, hanem „előkelő” helyen…

Nem akarom, hogy ugyanaz a kritikátlan, a polgármestert sztároló PR dömping folytatódjék, csak épp fordítva, s innentől meg mi legyünk az alákérdezettek és a tévedhetetlenek a hasábjain.

Legyen az Érdi Újság mindenkié! Érezzék magukénak, olvasgassák azok is, akik most nem ránk szavaztak! (Akik minket megválasztottak, valószínűleg nem így érezték eddig…). Nem csak azért, mert a média objektív, pártatlan kell, hogy legyen, hanem azért is, mert mindannyiunk pénzéből készül. Adjon helyt a kritikának, a lakossági panaszoknak stb. – jelenjen meg benne a közélet minden áramlata!

Persze polgármesterként eztán biztos többet fogok benne szerepelni, mint korábban, de ha úgy érzitek, hogy kezdek eltávolodni ezektől az elvektől, pörköljetek oda nekem!

A szakma kedvéért: természetesen mindezt nem a polgármesternek, hanem a fő- vagy felelős szerkesztőnek kell „összehoznia”, de a város közösségének képviseletére törekedve ezt az elvárást bátran megfogalmazhatom, azt hiszem.” – írja az új polgármester.

Csőzik László az ellenzéki összefogás színeiben most vasárnap az érdi szavazatok 50%-át szerezte meg, ezzel 10%-ot rávert az eddigi kormánypárti polgármesterre.

Kiemelt kép: Csőzik László Érd polgármestere – Forrás: Facebook/Csőzik László