Furcsa körülmények között vált meg munkaadója Szőke Zoltántól. A Barátok közt Berényi Mikije abszurd helyzetbe került, egyszerre két helyen vállat 8 órás munkát, az erdőkertesiek tudta nélkül.

Kusza helyzetben

A Barátok közt Berényi Mikije az elmúlt időszakban Erdőkertesen dolgozott a helyi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetőjeként. Kiderült, hogy valószínűleg nem volt minden rendben, ugyanis az önkormányzat friss bejelentése szerint Szőke Zoltán kirúgta, majd más pozícióban visszafoglalkoztatta egy női munkatársát – akivel áprilisban még együtt jelentek meg egy közös képen a Facebookon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két állást vállaltak

És ez még nem minden: a hírek szerint a korábbi művész és a hölgy az erdőkertesi teljes állásuk mellett mindketten szintén teljes, 8 órás állást vállaltak Kerepesen. Az erdőkertesi önkormányzat pontosan leírta, hogy véleménye szerint mi történt és milyen lépéseket tettek a kialakult helyzet megoldása érdekében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszüntette a munkaviszonyát

„Szőke Zoltán, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetője, ez év április 30-án megszüntette Bajáki Bernadett munkaviszonyát az intézményben, majd 2 nappal később, május 2-án tanácsadói szerződést kötött vele. Eközben Kerepes Város Önkormányzat képviselőtestülete május 25-i ülésén Bajáki Bernadettet a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjének választotta” – kezdődik a tájékoztatás. .

A Facebookról értesültek róla

Kerepesi Művelődési Ház hivatalos facebook oldalán június 2-án közzétett videóban Bajáki Bernadett intézményvezetőként, Szőke Zoltán pedig művészeti vezetőként mutatkozott be. Erről az új munkavégzésről Erdőkertes Önkormányzata a Facebookról értesült.

Kis magyar abszurd

Az önkormányzat számára nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy kis magyar abszurd: az egyikük itt lett volna 8 órában vezető, mellette Kerepesen 8 órában tanácsadó, a másikuk Kerepesen lett volna 8 órában vezető, Erdőkertesen 8 órában tanácsadó.

Kiakadt a képviselő-testület

Az is kiderült, hogy az Erdőkertesi Önkormányzat költségtérítéssel és munkaidő kedvezménnyel támogatta Szőke Zoltánt és Bajáki Bernadettet, hogy elvégezzék azt a tanfolyamot, ami az intézményvezetői pályázathoz szükséges végzettséget adta. Természetesen a saját intézményük számára képeztették őket, nem volt szó más karrierpályáról. Az erdőkertesi képviselőtestület június 27-i ülésén úgy ítélte meg, hogy Erdőkertest komoly érdeksérelem érte. Nem járult hozzá ahhoz, hogy Bajáki Bernadettet a kerepesi vezetői pozíciója mellett visszafoglalkoztassa tanácsadói szerződéssel a Faluház. Másrészt nem járult hozzá a Képviselőtestület ahhoz, hogy 4 óra munkavégzésért 8 órás munkabért fizessen a fenntartó.

Nem hosszabbították meg Szőke szerződését

Ennek következményeként Szőke Zoltán megbízott intézményvezetői megbízatását nem hosszabbította meg a Képviselőtestület, de közművelődési munkatársként folytathatta volna munkáját a Faluházban.

Kerepest választotta

Az új intézményvezető, Szurdi Miklós felkérte új feladatokra, és megkérdezte, hogyan kívánja megosztani munkaidejét az erdőkertesi és a kerepesi 8-8-órás állása között. Szőke Zoltán a kerepesi 8 órás munkavégzést jelölte meg. Ezt követően Szőke Zoltán munkaviszonya a felek közös megegyezésével október 13-i hatállyal megszűnik, a munkáltató a munkavégzés alól mentesítette – zárta posztját az önkormányzat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szőke Zoltán kihúzta a gyufát Erdőkertesen. Fotó: RTL.