A 3-as metró felújítási munkálatai miatt az októberi hétvégéken egész nap csak Újpest-központ és a Lehel tér között járnak a szerelvények – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t. Azonban nem ez az egyetlen változás a fővárosban a közlekedés terén, mutatjuk, mire kell számítani a következő időszakban.

Pótlóbusz jár

A Lehel tér és Kőbánya-Kispest között – a korábbi hétvégéken megszokott módon -, az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei megtalálhatók a BKK FUTÁR alkalmazásban – tették hozzá. A Göncz Árpád városközpont és a Népliget között továbbra is az 1-es villamos igénybevételét ajánlja a BKK. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rövidített útvonalon jár a HÉV

Hétfőtől rövidített útvonalon, csak az Örs vezér tere és Gödöllő, Szabadság tér között jár a gödöllői (H8-as) HÉV október 17-ig pályakarbantartás miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Pótlóbusz jár

A közlemény szerint a kimaradó szakaszon, Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő, Palotakert között a H8-as pótlóbusszal lehet utazni, amely érinti Gödöllő HÉV-állomást is. Gödöllő, Erzsébet parknál a HÉV-szerelvények mindkét irányban a Gödöllő irányú peron mellett állnak meg, Gödöllő, Szabadság tértől pedig a Gödöllő irányú peron mellől indulnak az Örs vezér tere felé – írták.

Fontos

Hozzátették: október 6-án és 7-én 20 órától üzemzárásig a HÉV-szerelvények Ilonatelepnél, Kistarcsa kórháznál, Zsófialigetnél és Kerepesnél mindkét irányba a Gödöllő irányú peronok mellett állnak meg, a karbantartás idejére eső két hétvégén a Gödöllő, Szabadság tér felé közlekedő vonatok pedig Mogyoródnál és Szentjakabnál az Örs vezér tere irányú peronok mellé érkeznek.

Október 3. és 17. között

Tudatták azt is: október 3-17. között a 992-es éjszakai járat módosított útvonalon közlekedik Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő között. Az autóbuszok a Szabadság út helyett az Ady Endre sétányon közlekednek, ezért ellenkező irányból érintik a Gödöllő, Palotakert ideiglenes végállomást, ahonnan Gödöllő és a cinkotai autóbuszgarázs felé is a Cinkota irányú megállóból indulnak – olvasható a közleményben.

A fogaskerekű helyett is pótlóbusz jár

Hétfőtől pórlóbusz jár a fogaskerekű helyett november 16-ig pályakarbantartás miatt, a munkálatok idején a Svábhegy és a Széchenyi-hegy között pótlóbusszal lehet utazni.

Ezekkel a buszokkal lehet utazni

A Budapesti Közlekedési Központ pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusszal, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es busszal, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni, az Orgonás és az Esze Tamás iskola megállóhely pedig a 60A és 60B járatokkal érhető el.

Innen indulnak

A 60-as pótlóbusz a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál megáll a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött és a Gyermekvasút végállomása előtt is. A 60A buszjárat a Szent János Kórház és a Pethényi út között, a 60B járat a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között közlekedik. Mindkét busz a Városmajor utcából, a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögül indul, munkanapokon reggel 6 és 9 óra, valamint délután 15 és 18 óra között az előre meghirdetett menetrend szerint indul, hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapon pedig egész nap az igények szerinti Telebusz-rendszerben jár – írták.

Kerékpárt nem lehet vinni

Hozzátették, hogy az utazási szándékot www.telebusz.bkk.hu/#/bejelentkezes oldalon, vagy a +36 1 325-5255-ös telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Tudatták azt is: a pótlóbuszokon nem lehet kerékpárt szállítani.

A jegyek kérdése

A 60-as, 60A, 60B pótlóbuszokon kívül a 21-es és a 21A busz a Svábhegy és a Széll Kálmán tér, a 212-es busz a Svábhegy és a Királyhágó tér, a Szilágyi Erzsébet fasorban közlekedő autóbuszok és villamosok a Széll Kálmán tér és a Szent János Kórház, az 59-es, 59B és az 59A villamosok a Királyhágó tér és a Szent János Kórház, illetve a Széll Kálmán tér közötti szakaszon pótlójáratnak minősülnek, ezért ezen járatok közötti – a fogaskerekű megállóinak eléréséhez szükséges – átszálláskor nem kell új jegyet kezelni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után viszont a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell – olvasható a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gödöllői HÉV