Sok háztartásban tároljuk a ruhákat különböző típusú szekrényekben úgy, hogy már nem is tudjuk, melyiket merre keressük. Évszakonként egyszer rendet vágunk a sorok között, de jellemzően inkább akkor, ha már nagy a baj. Ehelyett azonban érdemesebb rendszert vinnünk a tárolás módszerébe. Nézzünk néhány eszközt, amely segíthet abban, hogy a lehető legkisebb helyen, mégis könnyen elérhető módon raktározzuk ruhadarabjainkat.

Teleszkópos ruhaállványok

A teleszkópos rendszerek nagy előnye, hogy kis helyen is elférnek, összecsukhatóak, sőt néhány ilyen eszköz még modulárisan variálható is. Az átláthatóság érdekében a ruhákat úgy rendszerezzük, hogy a kabátok, zakók, blézerek, és ingek egy-egy ruhafogasra kerüljenek, így könnyen, átlátható formában kereshetjük majd őket.

A ruhákat érdemes vászon vagy műanyag zsákkal védeni, különösen azokat a darabokat, amelyeket az adott évszakban nem fogunk használni. Mindenképpen olyan védőket vásároljunk, amelyek átlátszóak vagy van rajtuk egy kis “ablak”, másképpen a nagy rendszerezés a visszájára fordul. A legtöbb teleszkópos ruhaállvány görgőkkel is rendelkezik, így odatolhatjuk, ahol éppen szükségünk van rá. A fogasok és ruhaállványok tehát sokat segítenek a rendszerezésben.

Cipőfelhalmozás

A másik, szintén nagyon gyakran használt ruhadarabunk a cipőnk,  melynek tárolása – különösen hosszútávon – problémát szokott okozni. Hány olyan háztartást ismerünk Magyarországon, amelyben a szekrények alján több sorban, gyakorlatilag egymáson pihennek a lábbelik? Sajnos ez két dolgot eredményez: egyrészt ezeket a cipőket jó eséllyel nem fogjuk többet használni, hiszen a szekrény mélyén nagyon könnyen feledkezünk meg róluk, ugyanakkor a szakszerűtlen tárolás miatt hamarabb tönkre is mehetnek. 

Fontos tehát, hogy a lábbeliket ne egymáson, hanem egymás mellett helyezzük el. Erre a legjobb megoldás, ha külön cipőtartók beszerzésében gondolkodunk. Ezek az előszobában elhelyezett kisszekrényektől kezdve lehetnek akár egészen egyszerű dolgok is, mint a lábbeli tárolására alkalmas dobozok. Ha vásárlás után megtartjuk a cipő eredeti dobozát, az is megfelel a célnak. Ha viszont kevés hely áll a rendelkezésünkre, akkor gondolkodhatunk ajtóra szerelt cipőtartóban is, amelyre speciális módon tudjuk felapplikálni a kiválasztott darabokat. 

Bárhogy is döntünk, előtte érdemes körülnéznünk a Bonami.hu kínálatában, hiszen ott minden ruhadarab tárolására találunk praktikus ötleteket és lehetőségeket.

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!