A magyarországi ukránokat tömörítő Egység Egyesület szervez megmozdulást a budapesti iráni nagykövetség elé, mivel a közelmúltban derült rá fény, hogy a perzsa állam kamikaze drónjait is bevetik az oroszok az ukrán városok elleni terrorbombázásban. Ismert, hogy Irán ellen világszerte folyamatosak a tüntetések a 22 éves Mahsza Amíni halála miatt, akivel minden jel szerint azért végzett brutálisan az erkölcsi rendőrség, mert nem takarta el teljesen a haját az 1979-es hidzsábtörvény szerint.

Találkozunk az iráni nagykövetségnél október 21-én 17:00-kor – tette közzé az Egység Egyesület Facebook oldalán.

„Az elmúlt napokban orosz rakéták és iráni kamikaze drónok folyamatosan támadják az ukrán városokat. Sokan estek áldozatul oroszország (sic) nagyszabású támadásainak az elmúlt napokban. Irán drónokkal és oktatókkal támogatja az agresszor országot. Irán bűnrészes az Ukrajnai (sic) háborús bűnökben. Éppen ezért Budapesten, az iráni nagykövetségnél tiltakozásunkat fejezzük ki az országnak a békés ukránok meggyilkolásában való bűnrészessége ellen. Hozzatok zászlókat, készítsetek plakátokat. NE MARADJATOK CSENDBEN!” – olvasható bejegyzésükben.

Terrorista államok

„Oroszország folyamatosan bizonyítja az ukrán lakosság ellen elkövetetett gyilkosságokkal, melyben nemrég egy hat hónapos terhes nő és férje is áldozatul esett, hogy terrorista állam. Nemrég az iráni rezsim ismét bemutatta embertelenségét kamikaze drónjaival, melyet Putyin számára biztosított, de Mahsza Amíni kegyetlen meggyilkolása mellett sem lehet szó nélkül elmenni” – mondta el Petrovszka Viktória, az Egység Egyesület alapítója. Hozzátette, hogy a helyi ukrán közösséghez iráni diákok is csatlakoznak a tüntetésen, de várnak mindenkit, akik felemelnék hangjukat a terrorista államok ellen.

Folyamatosan szervezik a tüntetéseket és a segítő akciókat

Az ukrajnai magyarokat tömörítő egyesület folyamatosan szervezi Budapesten a megmozdulásokat az orosz agresszió kezdete óta. Legnagyobb tüntetésük, melyet más szervezetekkel karöltve hoztak tető alá, az április 30-ai volt, mikor a Deák Ferenc térről a Vértanúk terére vonult át a tömeg. Ugyanakkor tevékenységük nem merül ki a figyelemfelkeltésben, hiszen a vérontás elől hazánkba menekülő ukránokat is folyamatosan segítik.

Támogatott tartalom