A puzzle a legnépszerűbb kreatív játékok közé tartozik. Egyrészt csodálatos képeket, illetve ma már akár 3D-s dísztárgyakat is kaphatunk általuk, másrészt pedig izgalmas és egyszerre kikapcsoló a kis darabkák összeillesztése. Ráadásul ha hosszabb idő elteltével megtaláljuk a megfelelő darabot, az sikerélménnyel tölt el. Miért szeretjük annyira, és miből választhatunk?

Kreatív kirakós az egész családnak

A puzzle elődjét állítólag az 1700-as években találták fel Angliában. Egy rézmetsző, bizonyos John Spilsbury alkotta meg az ősét a feljegyzések szerint, méghozzá földrajz tanulásához fiatalok számára. Viszont a tanulóeszköz annyira jól sikerült, hogy később komplett játékot kreáltak belőle. A többit pedig ismerjük, hiszen a híres Ravensburger puzzle, az egyik legismertebb kirakós gyártó, milliószámra adja el ezeket a játékokat főleg felnőtteknek. Ugyanis a puzzle, habár gyerekek számára is készül, leginkább a tizenéves és a felnőtt korosztály kedvenc játéka. Nem véletlen, hogy egyre nagyobb darabszámú puzzle-ök kerülnek a Ravensburger kínálatába is. A jelenleg ismert legnagyobb puzzle 18 ezer darabos. Relaxációra pedig nem csak a sok darabból álló, de már egy alap párezer darabos puzzle is kitűnően alkalmas. A kis képrészletek megkeresése és helyére illesztése nagyszerű kikapcsolódást jelenthet. Ezért ma már kifejezetten ajánlják felnőtteknek stresszoldásra is! Ha pedig a két képalkotás nem lenne elég, akkor bizony érdemes a 3D puzzle-öket is kipróbálni. És hogy mit is jelent ez pontosan?

3D élmény – kirakósba rejtve

A rendkívül népszerű 3D puzzle egy viszonylag fiatal típus a kirakósok világában, viszont egészen gyorsan népszerűvé vált köztük, ami nem csodálkozhatunk. A 3D puzzle végeredményeként ugyanis csodálatos szobrokat, épületeket vagy akár az egész Roxfortot is kirakhatjuk a Harry Potterből. A kész makettek pedig stílusosan mutatnak bármely otthonban. Ki ne akarna egy szinte élethű makettet a kedvenc épületéről vagy filmbéli tárgyáról?

A fotó forrása: Andy Gin / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!