Meglepő képet posztolt Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. Orbán Viktorral összeölelkezve fényképezték le őket Horvátországban. A miniszterelnök látványosan megváltozott: szakállat növesztett és a zakót pólóra cserélte. Sajtóhírek szerint Orbán Viktor augusztus 7-óta az Adriai-tengeren, Brac-szigeten nyaral, vagyis lassan egy hónapja szabin van a miniszterelnök.

Tengerparti vakáció

Úgy tűnik hosszú pihenésre utazott Horvátországba, az Adriai-tengerre Orbán Viktor. A miniszterelnök szabadságáról először augusztus 7-én írt a magyar sajtó, azóta több kép és információ is kiszivárgott a nyaralásáról, így vélhetően szinte az egész augusztust az Adrián töltötti a miniszterelnök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beugrott egy étterembe

A horvátországi Index információi szerint Orbán Viktor, Brač szigetén nyaral. A miniszterelnök milnai nyaralásáról egy kép is készült a Konoba Gajeta étterem személyzetével. „Megtiszteltetés volt számunkra, hogy vendégül láthattuk Orbán Viktort” – olvasható a bejegyzés alatt, amit azóta eltávolítottak. Azt azonban, hogy hol van az a sziget, ahol Orbán Viktor nyaral, a cikkünk alján megnézheted.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Orbán Viktor rövidnadrágban

Az étteremben látható fotón Orbán Viktor színes, nyári ingben, rövidnadrágban és vitorláscipőben szerepel. Láthatóan jókedve van a miniszterelnöknek, aki a nyári adriai nyaralásai során váratlanul mindig megjelenik egy-egy helyi étteremben.

Nyári ingben a miniszterelnök

Forrás: Instagarm

Lerobbant Orbán Viktor csónakja

Nemrég kiderült, hogy az adriai nyaralás kalandosra sikerült. A Slobodna Dalmacija lap cikke szerint Orbán Viktor csónakja lerobbant Vis közelében, és a lap egy volt munkatársa mentette ki szorult helyzetéből az utazókat – a kormányfőn és feleségén kívül még egy testőr is a csónakban utazott.

Meglepődtek a magyar miniszterelnökön

Az újságíró elmondása szerint egy éttermet is ajánlott a miniszterelnöknek, ott viszont fogalmuk sem volt róla, kiknek szolgálták fel az Adria gyümölcseit. Csupán utólag értesültek arról, hogy a magyar miniszterelnök volt a vendégük, a Jutarnji cikke alapján pedig igencsak meglepődtek rajta.

A horvát államfővel is vacsorázott

A horvát sajtóban mindig nagyot megy Orbán Viktor, hiszen tudják róla, hogy a horvát Adria a magyar miniszterelnök kedvenc nyaralóhelye, minden nyáron eltölt itt egy-két hetet, idén úgy tűnik, egy hónapot. A horvát sajtó arról is beszámolt, hogy augusztus 20-a előtt a miniszterelnök Zoran Milanović horvát államfővel vacsorázott péntek este egy étteremben Pakleni-szigeten, Hvar városától nem messze. A lap olvasója több fotót is készített a két vezető politikusról, mindketten rövidnadrágban, laza ingben voltak.

Helyettese vezette a kormányülést

A miniszterelnök idén nem vett részt az ünnepi megemlékezéseken augusztus 20-án. Gulyás Gergely a Kormányinfón azt mondta, hogy Orbán Viktor szabadságáról a miniszterelnököt kell megkérdezni. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy évek óta van egy megállapodás a közjogi méltóságok között, hogy a köztársasági elnök mond beszédet augusztus 20-án, ehhez tartották magukat most is. A legutóbbi kormányülést a miniszterelnök távolléte miatt helyettese, Semjén Zsolt vezette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Brac szigetén nyaral Orbán Viktor, de látták a szomszédos Hvar és Paklenica-szigeten is (kattintással nagyítható a térkép)

Kiemelt kép: Orbán Viktor és Németh Zsolt – Forrás: Facebook/Németh Zsolt