Meghalt egy házaspár a 15. kerületben, miután tűz ütött ki a házukban hétfő hajnalban. A tragédiát 12 éves unokájuk élte túl, akit a tűzoltók a tetőről hoztak le. A rendőrség szerint szándékos gyújtogatást történhetett, már el is fogták a gyanúsítottat.

Kigyulladt egy épület

A rendőrség ügyeletére november 23-án hajnali 3 órakor érkezett bejelentés, hogy Budapest 15. kerületében, a Pázmány Péter utcában egy épület kigyulladt.

4 perc alatt értek ki a tűzoltók

A segélyhívásra hét egységgel indultak a helyszínre a budapesti rendőrök. A rákospalotai járőrök négy perc alatt az égő házhoz értek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet

Hatalmas drogfogás: 15 helyszínen csaptak le a rendőrök a bandára, chatszobákban árulták a kábítószert

Egy kisfiú kiabált a tetőről

A helyszínen a tetőről egy kisfiú segélykiáltását hallották. A járőrök a 12 éves gyereket levették a tetőről, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

A nagyszülők meghaltak

Az égő épületből néhány perccel később tűzoltók eszméletlen állapotban egy nőt és egy férfit hoztak ki; a kisfiú nagyapja a helyszínen, a nagyanyja a kórházban vesztette életét.

Gyújtogatás történhetett

Mivel a tűzeset kapcsán felmerült az idegenkezűség gyanúja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály több emberen elkövetett emberölés miatt rendelt el nyomozást. 

Elfogtak egy 51 éves férfit

A nyomozók azonosították a tűz okozásával gyanúsítható 51 éves M. Andrást, akit november 23-án délben Újpesten elfogtak. Elszámoltatása folyamatban van.

Videót tettek közé

A rendőrség a tűz eloltása után megkezdte a helyszínelést. Erről az alábbi videót tették közé:

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu