Busz és személyautó ütközött a főváros 19. kerületében, a Gutenberg körúton. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Megint busz ütközött

Rájár a rúd mostanában a Mercedes Conecto csuklósbuszokra, az elmúlt hat napban ez a negyedik, amely balesetet szenvedett. Ezúttal a kispesti Wekerle-telepen menetrend szerint közlekedő 148-as viszonylat ütközött egy szabálytalan Opel Astrával, közölte portálunkkal a BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítója. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Voltak rajta utasok

A busz körülbelül 20 utassal a fedélzetén a Pannónia úton igyekezett Kőbánya-Kispest végállomás felé, az Opel pedig neki jobbról, a Gutenberg körútról érkezett és keresztül akart hajtani a Pannónia úton.

Helyszíni felvétel:

Nem lassított

Ám az Opelt vezető férfi nem lassított az elsőbbségadás kötelező táblánál, ehelyett épp a 148-as busz elé hajtott. A rutinos buszvezető az utasok biztonsága érdekében nem nyomott satuféket, hanem fokozatosan adagolta a fékerőt, közben pedig elrántotta balra a kormányt, de a Conecto így is az Opel jobb elejébe rohant, majd az úttest bal oldalán állt meg.

Fotó a helyszínről:

Navosok

Szerencsére szemből nem jött másik jármű, illetve a hirtelen manőver után a bal oldalon sorakozó nyárfáknak sem ütközött neki. Az Opel egyébként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal gépkocsija volt, a sofőr és az utas nő is a cég alkalmazottja.

Megsérült

A hölgy hátul utazott, nem a jobb első ülésen, ám így is megsérült, de szerencsére csak könnyebben, őt a kiérkező mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A buszvezető, illetve a fedélzeten tartózkodó utasok sértetlenül úszták meg az ütközést.

Megszólalt a busz sofőrje

A 148-as vezetője elmondása szerint már legalább 2 millió kilométert vezetett, de még sosem volt balesete, ez volt az első. Az Opel sofőrje úgy érezte, hogy a csuklósbusz a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedett, ám ez azért nem valószínű, mert 50 km/h sebességnél letilt a busz rendszere, így ezt meghaladó sebességgel (elvileg) nem tud haladni. A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az Astrát, majd csörlő segítségével kihúzták a kereszteződésből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.