A 26 éves budafoki drogkereskedő a saját házában termelte a kannabiszt és ott fogadta a vevőket is. Négy drogost lekapcsoltak a városban a rendőrök, vélhetően ők dobták fel a dílert. A rendőrök egyszer csak megjelentek a budafoki ingatlannál, házkutatást tartottak és rengeteg kábítószert, sőt kannabisz ültetvényt is találtak. A drogfogás értéke eléri a 150 millió forintot.

A 22. kerületben fogták el azt a 26 éves kábítószer-kereskedőt, akitől 36 millió forintot és közel 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók.

Az újbudai nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve június 11-én házkutatást tartottak egy budafoki családi házban, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az ott lakó férfi kábítószerrel kereskedik.

A nyomozók a házban elfogták a 26 éves Sz. Bencét, majd a kutatás során a házhoz tartozó garázsban egy szigetelt, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak, melyben 43 darab kannabisz tőből álló ültetvény volt.

A házban a növények mellett közel 50 kilogramm szárított kannabiszt, 33 darab kábítószergyanús tablettát, 200 gramm hasist és közel 36 millió forintnak megfelelő forintot és valutát foglaltak le a rendőrök. 

A 26 éves férfi a gyanú szerint otthonában nemcsak termesztette a kábítószert, hanem vevőkörét is ott fogadta. A rendőrök a férfinél tartott kutatást megelőzően négy kábítószer-fogyasztót fogtak el, akikről kiderült, hogy a náluk talált drogokat Sz. Bencétől vásárolták.   

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 11. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói az eljárás során megállapították, hogy a lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint. A rendőrök továbbá Sz. Bencétől vagyonvisszaszerzési célból lefoglaltak három nagy értékű kerékpárt és egy Volkswagen Golf gépkocsit is.

Az újbudai nyomozók a 26 éves férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

A díler négy vásárlóját kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folytatja az eljárást a kerületi rendőrkapitányság.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából