Amikor valaki azt mondja, hogy raktározás, raktár, raktározási megoldás, akkor egy óriási üres raktárhelyiségre gondol. Egy olyan helyet képzel el, mint a nagyobb webáruházak (pl.: Amazon) raktárépületei, ahol targoncákkal pakolják a több emelet magas polcokra az árukat. Ugyan miért is lenne valakinek ilyenre szüksége? Valószínűleg nincs is, de nem is ilyen raktározásra gondolunk, amikor azt mondjuk, hogy lakossági raktározás ingóságok számára.

Mikor jöhet jól egy saját bejáratú raktár?

Amikor lakossági raktározásról beszélünk, ahova az emberek az ingóságokat helyezik el, akkor nem kell egy 10.000 négyzetméteres csarnokra gondolni. Sokkal inkább egy garázsszerű saját bejáratú raktárra gondoljon, mely megoldja a helyproblémáját akár egész évben. Természetesen, ha csak átmeneti megoldásként van rá szüksége, az is ugyanúgy megoldható, mint a hosszú távú raktározás.

Több olyan élethelyzet is van, amikor kifejezetten jól jöhet egy saját raktár. Ha például hozzányúlunk a házunkhoz, lakásunkhoz, akkor sok minden útban tud lenni. Legyen szó hozzáépítésről, felújításról, bármi is legyen bent a lakásban, az garantáltan útban lesz. Persze játszhatjuk azt a játékot, hogy ide-oda tologatunk mindent, de az időigényes, és még így is lehet, hogy útban lesz valami.

Egy raktár esetén viszont a munkálatok megkezdése előtt elég odavinni mindent, majd ha kész a lakás, jöhetnek vissza az ingóságaink. Kiváló megoldás lehet egy raktár bérlése akkor is, ha külföldön tölt hosszabb időt. Ha például munka miatt fél évre külföldre költözik, máris megtalálta a bútorai helyét, hogy addig se kelljen drága albérletre költeni.

Profi költöztetés, profi raktározás?

Ha egy cég profi költöztető, akkor profi raktározó is? Simán meglehet! Ugyanis a költöztető cégek kiképzett alkalmazottai tudnak ám pakolni. És ezalatt nem csak azt értem, hogy ha kell, a tizedikről is lehozzák a zongorát. Hanem inkább arra, hogy értenek a kiváló helykihasználáshoz, ami nem csak a teherautóra való felpakolásnál, de például egy raktár bepakolásánál is jól jöhet.

A raktározás pedig mivel indul? Igen, az odaszállítással. Így már azon sem kell gondolkoznia, hogy ki végzi a szállítást. Ha igazán profikra bízná mind a költöztetést, mind a raktározást, akkor keresse a Servitius és Partnerei költöztetés csapatát, ők tudnak majd segíteni. Rendelkeznek saját raktárral, melyek mindegyike száraz, fűthető, földszinti. Ráadásul bármikor kivehet vagy betehet bármit.

Ha csak 1 napja van átköltözni és sok az ingósága

Előfordulhat olyan eset, amikor nem megoldás a raktározás, mert olyan gyorsan kell megoldania a költözést. Itt két eset lehet. Lehet, hogy még nincs meg az új lakás, ahova költözni szeretne, de sok ingósága van. Ekkor marad a raktár, ha nem tud valakihez elvinni mindent. Ha viszont megvan, hova költözik, de egyedül nem bírna átköltözni 1 nap alatt, akkor bízza profi költöztetőre!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!