A logisztika napjaink sikerágazata, kevés olyan szektor van, amely ne kapcsolódna hozzá valamilyen módon. Ezen belül is az egyik legfontosabb tevékenység a raktározás, amelyet gyakran olyan cégek is külső, profi szolgáltatóra bíznak, amelyek jelentős készletekkel dolgoznak.

Kinek lehet fontos a raktározás?

Számos cégnek van szüksége kisebb vagy nagyobb készletre a folyamatos tevékenység és üzletmenet fenntartásához. Gondoljunk egy üzletláncra, amelynek több tucat egység folyamatos ellátásáról kell gondoskodnia. Vagy egy autóipari beszállítóra, ahol az alapanyagok mellett a késztermékek raktározása is fontos feladat.

Milyen az ideális raktár?

Ez elsősorban a tárolni kívánt termékek jellegétől, valamint attól függ, hogy milyen gyorsan „forog” az áru, továbbá, hogy szükség van-e egyéb kiegészítő tevékenységekre. Egyes élelmiszereknél csak meghatározott hőmérsékleti tartományban történhet a raktározás, emellett nagy jelentősége van az árukezelésnek, a nyilvántartásnak, a be- és kitárolás rendjének.

Vannak emellett olyan árufajták, amelyek különleges körülményeket igényelnek. Ilyenek a különböző oldószerek, festékek, aeroszolok, egyéb ipari alapanyagok. Ezek esetében az elkülönített területen történő raktározás csak egy feltétel, emellett számos tűz- és munkabiztonsági, vegyvédelmi előírásnak is meg kell felelni.

Raktározás extrákkal

Látható, hogy a raktározás összetettebb művelet, mint elsőre gondolnánk. Éppen ezért dönt úgy sok vállalkozás, hogy a teljes folyamatot kiszervezi. A hazai piac egyik legjelentősebb logisztikai szolgáltatója, a Raben Trans European Hungary Kft. is számos iparág képviselőit tudhatja ügyfelei között. Létesítményeinek egy része a szabályozott hőmérséklet, másik része a veszélyes anyagok vagy jövedéki termékek tárolásának lehetősége miatt különleges. A cég szolgáltatási köre a raktározás mellett további tevékenységekre is kiterjed az áruk összekészítésétől a csomagoláson, címkézésen át a disztribúcióig. Mindehhez korszerű informatikai rendszerek és az ügyfelekkel létesíthető közvetlen elektronikus adatkapcsolat, továbbá szabványok egész sora teremt biztos hátteret.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!