Rálőtt a rendőrökre egy palesztin embercsempész, miután egy órán keresztül menekült a zsaruk elől Maglódon. 26 szír állampolgárt találtak a kocsiba, de a csempész tagadta a vádakat.

Nem állt meg a rendőröknek

A zsaruk hétfőn este kilenc és tíz óra között éppen az M5-ös autópályán akartak megállítani egy gyanús kisbuszt, a sofőr azonban ahelyett, hogy lefékezett és félreállt volna, azzal a lendülettel a gázra taposott, és elhúzott – írja a Bors. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Egy órán keresztül üldözték

A férfi egy órán keresztül cikázott és menekült az őt üldöző rendőrök elől, de végül mégsem tudott meglépni, Maglódon ugyanis egy földútra rántotta a kocsit, megállt, majd kipattant az autóból és rohanni kezdett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fegyvert rántott

A futás közben fegyvert rántott, és a rendőrök felé lőtt a férfi. A zsarukat azonban nem tudta elrettenteni, nem sokkal ezután elfogták a 24 éves férfit.
 – A rendőrök szaladtak utána, miközben a férfi egy gáz- és riasztófegyverrel az őt üldöző egyenruhások felé lőtt. Nem sérült meg senki, a 24 éves külföldit elfogták – erősítette meg a Bors információit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Csaknem 30 ember a kocsiban

Mikor a kisteherautóhoz mentek, kiderült, a zsaruknak nem véletlen volt olyan gyanús a jármű, abban ugyanis 26, magát szír állampolgárnak valló ember kucorgott.  A 24 éves palesztin férfit ezután embercsempészettel gyanúsították meg, azonban az autóban talált 26 ember dacára nem csak, hogy tagadta ezt, de panasszal is élt a gyanúsítás ellen.  A rendőrök ennek ellenére az őrizet után kezdeményezték a letartóztatását is, a lövöldözés miatt pedig már nem csupán embercsempészetért, de hivatalos személy elleni erőszakért is felelhet.

Nyáron Monoron volt autós üldözés

Ahogy azt mi is megírtuk, augusztusban nagy baleset történt a Monor felé vezető úton. Az Üllő Város Önkormányzatának Facebookon közzétett bejegyzéséből kiderült, hogy az eset az Aldi mellett található körforgalom közelében történt, a helyszínre számos mentő és mentőhelikopter is érkezett. 

Menekülni kezdett

A police.hu friss híradása szerint gyorsan hajtott a Cegléd, Pesti úton egy teherautó, a sebességmérést végző rendőrök e miatt akarták megállítani. A sofőr azonban gázt adott és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült.

Követni kezdték

A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó teherautót. Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek gázt adott és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta – rendőr nem sérült.

Huszan voltak a raktérben

A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktérben 20 embert találtak. Mindnyájan megsérültek a baleset következtében. A magát indiai, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló külföldit kórházba vitték, legtöbbjük súlyosan, öten könnyebben sérültek.

1-5 év

A sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít eljárást. Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: A maglódi üldözés/Üllő Város Önkormányzata Facebook