Ráuszította kutyáját, úgy rabolta ki a férfi a Városligetnél áldozatát. A rendőrök pár órán belül elfogták a tettest.

Május 19-én 10 órakor tett bejelentést a rendőrségen egy 56 éves nő, hogy egy órával korábban kirabolták a Városligeti körúton. A nő a nyomozóknak elmondta, hogy egy vendéglő előtt sétált, amikor egy férfi odalépett hozzá és ráuszította a kutyáját. Az állat a nőt megpróbálta megharapni, gazdája pedig ez idő alatt letépte övtáskáját, majd elmenekült.

A zuglói rendőrök a bejelentő által megadott személyleírás alapján megkezdték a férfi üldözését, melynek eredményeként 11 óra 15 perckor a Nagymező utcában felismerték a 67 éves A. Jánost és elfogták.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A járőrök a férfinél megtalálták a sértett övtáskáját, amit a nőnek visszaadtak. A rendőrök a férfi német juhász keverék kutyáját gazdája előállítását követően ideiglenesen állatmenhelyen helyezték el.

A zuglói rendőrök kezdeményezték a férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: A. János elfogása – Forrás: police.hu