Szinte mindenkit megállítottak és még a retikülökbe is belenéztek a rendőrök. Az engedély és jogsi nélkül dolgozó taxisok autóját azonnal lefoglalták, elszállították, sok drogot is találtak. A BRFK a társszervekkel együttműködve újabb éjjeli ellenőrzést tartott az 5., 6. és 7. kerületi szórakozóhelyeken, illetve azok környékén.

Átfogó razziát tartottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei február 28-án, a késő esti és éjszakai órákban. Az ellenőrzés olyan terézvárosi, erzsébetvárosi és belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyekre, illetve azok közvetlen környezetére terjedt ki, melyet a turisták sűrűn látogatnak. Az akcióban összesen 95 rendőr, a társszervek részéről pedig 48 munkatárs vett részt.

A járőrök és a nyomozók 317 embert igazoltattak, nyolc autóst valamint 9 szórakozóhelyet ellenőriztek. A rendőrök hét embert fogtak el, többek között kábítószer birtoklása, kifosztás, garázdaság és körözés miatt. Egy taxisofőrt is elfogtak információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás – órapörgetés – miatt.

A rendőrök a társszervekkel együtt összesen 39 taxist ellenőriztek, amely során a társhatóságok nyolc esetben kezdeményeztek eljárást; két sofőrnek vezetői engedélye, két sofőrnek drosztengedélye nem volt, három taxis nem adott nyugtát, egy taxinak pedig nem volt érvényes műszaki vizsgája.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban továbbra is folytatja az ellenőrzéseket Budapest 5., 6. és 7. kerületében a vendéglátóhelyeken, illetve azok közvetlen környezetében.

Az akcióban a belvárosi rendőrökkel együtt dolgozott még a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Közlekedési Központ, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóság, valamint a polgárőrség munkatársai.

Kiemelt kép: részlet a fenti videóvól