Nem vacakoltak a rendőrök, nagyban csinálták Pest megyéban az ellenőrzést. Pár óra alatt 830 autóst állítottak meg. Rengeteg rendőr vett részt az akcióban, az autósok is meglepődhettek a razzia láttán – számold be a szokatlan razziáról a Kékvillogó.hu hírportál.

Finn módszer

A ceglédi rendőrök finn módszeres ellenőrzést szerveztek. Négy óra alatt 830 járművezetőt szondáztattak meg, hárman fújtak pozitívat. A finn módszer azt jelenti, hogy minden közlekedőt megállítanak, így senki sem úszhatja meg a szondázást.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyszerre 23 rendőr dolgozott

A 441-es útra települtek ki az akcióban résztvevők szeptember 3-án délután. A 23 rendőr mellé 10 polgárőr és 2 mezőőr is csatlakozott.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Mindenkivel szondát fújattak

830 járművet ellenőriztek

A 16 és 20 óra között végrehajtott akció alatt 830 járművezetővel fújattak szondát. Gyakorlatilag futószalagon haladtak a motorkerékpárosok, a gépkocsivezetők és a teherautósofőrök.

A motorosok sem úszták meg

Néhány autós rosszul járt

Az ellenőrzöttek közül háromról derült ki, ivott a vezetés előtt: egyiküket 30 ezer forintra bírságolták, két sofőr ellen büntetőeljárás indul. Négy további járművezető szondája negatív volt ugyan, de egyéb közlekedési szabálysértés miatt helyszíni bírságot érdemeltek.

A kamionosokat is kiszállították

Lesz még ilyen

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a jövőben is tervez hasonló kitelepülést az ittas vezetők kiszűrése, a közlekedésbiztonság növelése érdekében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a látványos akcióról készült videó

Képek forrása: Rendőrség