Életre szóló traumán esett át az a nő, akit nemrég egy hajléktalan inzultált Pesterzsébeten, a Gubacsi úton. Azóta többen jeleztek hasonló történeteket, a rendőrség reagált az ügyre.

Munkába indult

„Reggel fél nyolc körül az Ősz utcai villamosmegállóban vártam a 3-as villamost, onnan indultam dolgozni. Egyszer csak egy csapzott, hajléktalan férfi őrjöngve rohant felém, közelről beleordított az arcomba, és mivel a telefonom a kezemben volt, ököllel rá is ütött. Ijedtemben majdnem elejtettem a készüléket” – kezdte beszámolóját a hölgy. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sikított

A rémült nő sikítani kezdett, mire a hajléktalan elfutott. A támadás tragédiához is vezethetett volna, csak az áldozat lélekjelenlétén múlt, hogy nem fordultak komolyabbra az események – írja a Bors.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Áldatlan állapotok

„Este későn járok haza, mert pincérnő vagyok. A hajléktalanok sokszor a sínpár melletti füves területen alszanak. Nagyon sietek ilyenkor, nehogy felébredjenek és belém kössenek. Szét van sokszor dobálva a szemetük, borosüvegek, rövides üvegek, mindenük.”

Sokan átéltek hasonlót

A cikk után többen is hasonló élményekről számoltak be. Az egyik inzultust átélt nőt nemrég például egy sörösüveggel támadta meg egy őrjöngő hajléktalan a Határ úton. Mások szerint a Kossuth utca is tele van kéregetőkkel, akik minősíthetetlen stílusban szidalmazzák az arra járókat, ha nem kapnak semmit.

Nem érkezett bejelentés

Nem érkezett bejelentés vagy feljelentés eddig a rendőrségre a Gubacsi úti zaklató ügyében. Az érintett környéken azonban a rendőrök fokozott járőrszolgálatot látnak el.

Értesített a képviselő

„Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 10-23. Kerületi Rendőrkapitányságára a megkeresésben szereplő bűncselekménnyel kapcsolatban nem érkezett feljelentés – a közösségi médiában megjelent bejegyzésről az önkormányzati képviselő telefonon értesítette a rendőrkapitányság vezetőjét”

Fokozott járőrszolgálat

„Nem érkezett feljelentés ilyen ügyben a 9. Kerületi Rendőrkapitányságra sem, amelynek illetékességi területéhez tartozik a Gubacsi út. Mindazonáltal az érintett környéken a rendőrök fokozott járőrszolgálatot látnak el, és jogsértés esetén azonnal intézkednek.”

Ezt kérik a rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy akinek a sérelmére bűncselekményt követnek el, vagy annak szemtanúja, haladéktalanul hívja a 112-es segélyszámot! Korábban elkövetett bűncselekmények esetén tegyenek felejelentést bármelyik rendőrkapitányságon! A rendőrök minden bejelentésre megteszik a szükséges intézkedéseket – közölte a Metropollal a BRFK.

Óvatosnak kell lenni

Az asszony szerint komoly félnivalója van azoknak, akik egyedül mennek haza, főleg késő este. Mint mondja, a Török Flóris utca eleje már jobb hely, a kisebb utcák befelé pedig már egészen „kultúrkörnyéknek” számítanak, de ennek ellenére nem árt az óvatosság.

Kéregetők a környéken

Pesterzsébeten, az egyik helyi csoportban is többen hasonló vegzálásokról számoltak be. Az egyik inzultust átélt nőt nemrég például egy sörösüveggel támadta meg egy őrjöngő hajléktalan a Határ úton. Mások szerint a Kossuth utca is tele van kéregetőkkel, akik ha nem kapnak semmit, minősíthetetlen stílusban szidalmazzák az arra járókat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: llusztráció