A tartós fogyáshoz elengedhetetlen a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyag és energia bevitele. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy az extrém alacsony kalóriabevitel és a drasztikus fogyás hosszú távon károsan hat az egészségre. A cikkben 300 és 400 kalóriát tartalmazó reggeliötleteket is mutatunk.

A reggeli mellé érdemes beszerezni a Yolofood diétás csomagjait, amelyek ebédet, vacsorát és két kis étkezést tartalmaznak, reggelit nem. A nap első étkezésénél érdemes előnyben részesíteni a lassan felszívódó szénhidrátokat, valamint a rostban gazdag élelmiszereket és a zöldségeket. A reggelizőpelyhek fogyasztása nem ajánlott, mivel gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, és csak rövid ideig laktatóak.

300 kalóriás reggeliötletek

Testsúlytól és aktivitástól függ, hogy kinek javasolt a 300 kalóriát tartalmazó reggeli. Ebben az esetben kerülhet a tányérra 60 gramm teljes kiőrlésű kenyér, 50 gramm alacsony zsírtartalmú sonka vagy 50 gramm light mozzarella és 80-100 gramm zöldség.

Szintén 300 kalóriát tartalmaz a következő reggeli, amely egy darab teljes kiőrlésű zsemlét, 70 gramm túrót, 30 gramm joghurtot és 80-100 gramm zöldséget tartalmaz.

400 kalóriás reggeliötletek

Amennyiben 400 kalóriát kell tartalmaznia a reggelinek, az első változat a következőkből állhat: 100 gramm teljes kiőrlésű kenyér, 80 gramm alacsony zsírtartalmú sonka vagy 80 gramm light mozzarella és 80-100 gramm zöldség.

A másik változat pedig a következőkből áll: 100 gramm teljes kiőrlésű kenyér, 80 gramm túró, 30 gramm joghurt és 100 gramm zöldség.

A folyadékpótlás fontossága

Természetesen a megfelelő folyadékfogyasztásra is figyelni kell, hiszen az egészségtudatos életmód fontos részét képezi. Nemcsak az étrendre és a testmozgásra kell kiemelt figyelmet fordítani, hanem a hidratálásra is. Ennek meghatározó szerepe van az egészség és a jóllét megőrzésében.

Könnyen összekeverhető az éhség és a szomjúság, ezért gyakran előfordul, hogy az emberek inkább táplálékot vesznek magukhoz, ahelyett, hogy innának egy pohár vizet. Amennyiben dehidratáció alakul ki, a következő tünetek jelentkezhetnek: fejfájás, szájszárazság, fáradtság, a vizelet mennyiségének csökkenése és az általános rossz közérzet.

Számos tényezőtől függ, hogy mennyi vizet kell fogyasztani, tehát ez egyénenként eltér. Függ például az életkortól, a testtömegtől, a nemtől, a fizikai aktivitás mértékétől és az éghajlati körülményektől.

Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy felnőtt számára körülbelül 2-2,5 liter folyadék ajánlott. A legjobb választás a tiszta ivóvíz. Továbbá arra is figyelni kell, hogy a nap folyamán arányosan elosztva történjen a pótlás.

A reggeli mellé bátran választható a 70 kg alatti fogyni vágyók számára a YoloSlim1200, amely 1200 kalóriát tartalmaz. A YoloSLim1600 pedig 1600 kalóriát tartalmaz, és a 70 kg feletti fogyni vágyók számára ajánlott.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a yolofood.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.