Már több mint 10 napja eltűnt a maglódi autószerelő, Pintér Gyula, keresik a rendőrök. Tévésztárok, sportolók, celebek vitték hozzá a luxusterepjáróikat. Mindenki kedves embernek ismerte, de azt is sokan tudták, hogy milliókat tart a zsebében. Egy szlovák férfi volt a haragosa.

Szinte nyom nélkül tűnt el Maglódról a luxuskocsik felújításával foglalkozó vállalkozó. Az ötvenéves Pintér Gyula kedvenc vizslájával indult útnak fekete Hummerjével, ám a jelek szerint nem tervezett útról volt szó – írja a Bors. A lap munkatársai igyekeztek rekonstruálni, mi történhetett a férfival, akinek ügyét a rendőrség sem egyszerű eltűnésként kezeli már, hanem emberrablásként.

A kutyája Szlovákiában került elő

A Monori Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése miatt indított nyomozást a férfi eltűnése miatt. Már a szlovák hatóságok is bekapcsolódtak az ügybe, ugyanis a férfi Répa nevű kutyáját a szlovákiai Léva közelében találták meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az egykor Afganisztánt is megjárt szerelőt környezetében kivétel nélkül keménykötésű embernek írta le az egyik ismerőse. „Húsz emberrel is simán elbírna, jó fizikai állóképességű srác. Ha egy klasszikus emberrablást nézünk, nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen embert leüssenek és betuszkoljanak egy autóba” – magyarázta a Borsnak Gyula egyik ismerőse.

Hatalmas terepjáróval járt

A lap úgy tudja, Gyula a szerelőruhájában pattant kocsiba, és feltehetően Szlovákiába hajtott, ahonnan Répa kutya előkerült. Hatalmas terepjárója onnan rejtélyes módon jutott vissza maglódi műhelyébe.

A rendőrök már átvizsgálták a kocsit, nem tudni, mit találtak benne. Bal első kereke előtt tégla állt, talán a fékrendszerével gond lehetett.

Egy haragosa volt

Az eltűnt férfit kedves, jóindulatú embernek írták le. A Bors információi szerint egyetlen haragosáról annyit lehet tudni, hogy szlovák és van fegyverviselési engedélye. „Péter úgy nem indult útnak, hogy ne lett volna nála pénz, hiszen nagy értékű autókkal foglalkozott, olykor milliók is voltak a zsebében. Ezt bárki megneszelhette” – mondta a lapnak a férfi ismerőse.

Az ügyben teljes a hírzárlat. Gyula családja – testvére és keresztlányai – egy pillanatig sem adják fel a reményt, hogy Gyula hamarosan hazatér. Testvére, Ildikó egyelőre türelmet kért, a nyomozás eredményeire várnak. „Senkinek sem kívánom, amit most átélünk” – mondta a lapnak az asszony.

Kiemelt kép: illusztráció, a cikkbe ágyazott kép az eltűnt férfi fotója, forrás: police.hu