A rendőrök most már gyilkosság gyanújával nyomoznak egy dunaújvárosi asszony ügyében. Andrea férjével ment le a balatoni nyaralójukba, de onnan már nem tért vissza. Férjét hétfőn emberölés gyanújával vették őrizetbe, az ügyészség javasolja a letartóztatást.

Eltűnt egy nő

Tíz nap telt el azóta, hogy a Dunaújvárosban élő Simon Andreának rejtélyes körülmények között nyoma veszett, a rendőrség pedig azt gyanítja, hogy megölték. Az 52 éves nő férjének a letartóztatását a bíróság elrendelte, ám a holttest egyelőre nem került elő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Együtt mentek a Balatonra

A gyermekfelügyelettel foglalkozó Andrea és a férje, B. János a Fejér megyei város központjában, egy ötszintes házsor legfelső emeletén lakott. A nő eltűnése előtti napokban leutaztak együtt Balatonra, ahol nyaralójuk van, de onnan a nő többé nem jött haza. Az eltűnését az egyik barátnője jelentette a rendőrségen, az ügy tisztázása érdekében nyomozócsoport is alakult – írja a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Férje egy jó menő vállalkozó

Az eltűnt nő egy dunaújvárosi lakótelepen élt, és korábban egy ottani pizzériában dolgozott. Több volt munkatársa is azt mondta, szerették, mert mindig mosolygós, kedves volt. Pár éve azonban elköltözött, férjhez ment. Férje a környéken jól ismert vállalkozó. A család ismerősei bár nyilatkozni nem akartak, annyit elmondtak, hogy úgy tudták, a pár szépen élt. A házaspárnak közös gyermeke nem születtek.

Az utolsó telefonhívás

Egyelőre a nyomozók sem tudják, hogy szeptember 17. és 21. között melyik napon és pontosan hogyan halt meg Andrea, azonban a bizonyítékok arra utalnak, hogy a férje ölte meg. Az egyik barátja lapnak azt mondta, 17-én még elérték telefonon Andreát, ám utána már nem tudtak vele beszélni.

Andreát a rendőrség még mindig eltűntként keresi

Forrás: police.hu

Jómódú vállalkozó volt

A gyilkossággal gyanúsított 62 éves B. János igencsak kacskaringós életutat tudhat maga mögött. A 2000-es években egy acélszerkezeteket gyártó cég ügyvezető igazgatójaként Fejér megye egyik legsikeresebb üzletembereként ismerték. A kft. külföldre is szállított. A cég később cég csődbe ment, jöttek a leépítések és egy merényletkísérlet, amelynek B. János volt a célpontja.

Életveszélyesen megsebesítették

Egy elbocsájtott dolgozója késsel támadt a férfire, szívtájékon szúrta meg a vállalkozót, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. B. János életét végül sikerült megmenteni, a férfi felépült súlyos sérüléséből.

A Dunában keresik a holttestet

A Pest Megyei Kutató Mentők kedden a Dunában keresték a nő holttestét. A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta a férfi letartóztatását aki az alapos gyanú szerint megölte a házastársát. A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel (öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható) alaposan lehet tartani a férfi szökésétől, elrejtőzésétől – indokolták a javaslatot. Azt nem lehet tudni, hogy a férj tett-e vallomást, és ha igen, mit mondott. Családja azonban hisz az ártatlanságában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció