Egy testvérpárt gyanúsítanak annak a budapesti fiatal vállalkozónak a brutális meggyilkolásával, akinek a holttestét 2022 szeptemberében találták meg egy Gyöngyösön parkoló autó csomagtartójában. A két férfi előre megtervezte a gyilkosságot, a fegyvert pedig édesanyjuk próbálta elrejteni háza padlásán. Az asszonyt bűnpártolással vádolják. 

Gyöngyösön dolgozott 

2022. szeptember 2-án, rejtélyes körülmények közt tűnt el egy 23 éves fiatalember. Dávid Budapesten élt feleségével és kisgyermekeivel. Az eltűnése napján az építési vállalkozó egyedül autózott Gyöngyösre, ahol alvállalkozóként egy építkezésen dolgozott az embereivel, akiknek aznap fizetéseket kellett volna osztania. Felesége napok óta nem tudja elérni a férjét, és nem tudta, hogy hol lehet. A rendőrség elrendelte a vállalkozó körözését, az általa használt kocsit pedig másnap megtalálták egy gyöngyösi építkezés közelében.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Keresni kezdték 

Mivel semmi sem utalt arra, hogy a keresett férfi önszántából vált volna elérhetetlenné, és az eltűnés körülményei is azt indokolták, ezért  büntetőeljárás indult az ügyben. A férfi megtalálása érdekében számos helyszínen nyomkövető kutyát és drónt is bevetettek.  Továbbá a férfi által hátrahagyott jármű közelében lévő tavat és környékét közel 150 rendőr részvételével átvizsgálták. Ezzel párhuzamosan kihallgatták az építési vállalkozóval munkakapcsolatban lévő embereket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Búvárok keresték a tóban

Forrás: Gyöngyös TV

Kihallgatták a testvérpárt 

A rendőrök többször kihallgattak egy testvérpárt, akik az eltűnttel napi munkakapcsolatban álltak. Többször, a korábban elmondott vallomásukkal nem teljesen egyezően nyilatkoztak, ezért felkeltették a nyomozók figyelmét. Emiatt a rendőrök elkezdték keresni a páros által használt személyautót, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság két nyomozója meg is talált 2022. szeptember 14-én, a gyöngyösi Kenyérgyár utcában.

Megtervezték a gyilkosságot

A jármű csomagtartójában megtalálták az agyonlőtt 23 éves férfi holttestét. A zsaruk még aznap elfogták és előállították a főkapitányságra T. György gyöngyöshalászi és T. Sándor abasári lakosokat, akik gyanúsíthatók a gyilkossággal. A két férfi vallomást tett a kihallgatásakor.. A rendőrség szerint a testvérpár előre eltervezte, hogy végez a vállalkozóval. És az is kiderült, hogy egy gyöngyöshalászi építkezésen követték el a súlyos bűncselekményt, amelynek nyomait egy betonréteggel próbálták meg eltüntetni. A helyszíni szemlén  a rendőrök több töltényhüvelyt és vérfoltokat találtak.

Elrejtette a fegyvert

A két férfi letartóztatását követően édesanyjuk egy férfi ismerősével megpróbálta elrejteni az emberöléshez használt fegyvert, azonban a rendőrök 2022. november 14-én a férfi gyöngyöshalászi otthonában, egy hátizsákban, a padláson elrejtve megtalálták a fegyvert és a hozzátartozó hangtompítót, illetve lőszereket. Az édesanyja ellen bűnpártolás, a bűnjelet elrejtő férfi ellen lőfegyverrel visszaélés bűncselekmények gyanúja miatt indult eljárás.

Vették a fegyvert 

Szintén lőfegyverrel visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás azzal a két dunántúli férfival szemben, akiktől a testvérpár megvette a  lőfegyvert. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a holttest megtalálása után – Forrás: Gyöngyös TV