Lemondott posztjáról a Váci Tankerületi Központ vezetője. Verebélyi Gábor Ákos 2023. augusztus 31. napjával távozik szakmai felsővezetői, tankerületi igazgatói tisztségéről – erről írt a Klebelsberg Központ. Hogy mi a lemondás oka, az egyelőre nem derült ki, de vannak, akik szerint a távozás összefüggésben áll egy hónapok óta tartó nyomozással.

Lemondott a váci tankerületi központ igazgatója

„Tájékoztatjuk, hogy Verebélyi Gábor Ákos, a Váci Tankerületi Központ vezetője 2023. augusztus 31. napjával lemondott szakmai felsővezetői, tankerületi igazgatói tisztségéről” – tette közzé a hírt a Klebelsberg Központ. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutyizás a beszállítókkal

A BudaPestkörnyéke.hu néhány hónapja írt arról, hogy a hatóság hivatali vesztegetés és sikkasztás miatt nyomoz egy tankerületi vezetőt érintő ügyben. A gyanú alapján a vezető a beszállítókkal mutyizott, akik ingyen dolgoztak neki, azért, hogy az iskolákba továbbra is ők vigyék a zöldséget és a gyümölcsöt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sikkasztás, hivatali vesztegetés

A Magyar Narancs az eset kapcsán még akkor megkereste a Pest Vármegyei Főügyészséget és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik megerősítették, hogy valóban nyomoznak sikkasztás és hivatali vesztegetés gyanúja miatt. Az ügyről pár hete írtak először a Vác és Környéke nevű portálon, információik szerint az egyik tankerület vezetője ellen zajlik a nyomozás.

Ingyen munka

A tankerületi vezető úgy gondolta, hogy saját magának kér ingyen munkavégzést, és egyéb ajándékokat, cserébe azért, hogy a vállalkozók tovább dolgozhassanak vagy beszállíthassanak a felügyelete alá tartozó intézményekbe.

Pályázat

Állítólag volt olyan eset, hogy 700 kiló gyümölcsöt kért egy – a tankerülettel szerződésben álló vállalkozótól – hogy aztán sikerrel pályázhasson az iskolagyümölcs-programban történő beszállításra.

A saját házán csináltak meg ezt azt

Egy másik eset során pedig egy karbantartó vállalkozástól kérte azt, hogy a megbízásért cserébe csináljanak meg ezt azt a saját családi házán.

Felderítési szakasz

Az ügy kapcsán a Pest Vármegyei Főügyészség közölte, hogy valóban folyik eljárás, az ügy a felderítési szakaszban van. Kihallgatásokra még nem került sor. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig azt a tájékoztatást adta, hogy hivatali vesztegetés és sikkasztás bűncselekmény gyanúja miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Kiről lehet szó?

A váci lap cikkéből arra lehet következtetni, hogy a Váci Tankerületi Központ vezetőjéről lehet szó, aki bár nem a nyomozással összefüggésben, de nevesítve is a van az írásban. A Narancs többször is próbálta elérni a vezetőt, aki írásban csak annyit reagált: nem keresték a rendőrségtől.

Visszautasították

A korrupcióval összefüggésbe hozott egyik gyümölcsbeszállító társaság a lappal azt közölte: határozottan visszautasítják a feltételezéseket.

Nem reagált

Miután most kiderült, hogy távozik a tisztségéből, a lap újból írásban kereste Verebélyi Ákost, ezúttal azonban sem írásban, sem szóban nem reagált a távozása hátterét firtató érdeklődésre. Arra minden esetre senki sem utalt, hogy Verebélyi lemondása összefüggésben lenne bármilyen nyomozással. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Verebélyi Ákos Gábor egy budakalászi pedagógusnapi ünnepségen. Fotó: Facebook.